Πρόταση στον Τραμπ να χτίσουν κρατούμενοι το φράχτη στο Μεξικό
Να σταλούν κρατούμενοι από όλες τις φυλακές των ΗΠΑ για να χτίσουν το τείχος που είχε υποσχεθεί ο Ντόναλντ Τραμπ κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό πρότεινε σερίφης από τη Μασαχουσέτη. «Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιο άλλο σχέδιο που θα είχε τόσο θετικές συνέπειες για τους κρατούμενους και τη χώρα μας» είπε ο σερίφης Τόμας Χότζον, της κομητείας Μπρίστολ.
Να σταλούν κρατούμενοι από όλες τις φυλακές των ΗΠΑ για να χτίσουν το τείχος που είχε υποσχεθεί ο Ντόναλντ Τραμπ κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό πρότεινε σερίφης από τη Μασαχουσέτη.
«Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιο άλλο σχέδιο που θα είχε τόσο θετικές συνέπειες για τους κρατούμενους και τη χώρα μας» είπε ο σερίφης Τόμας Χότζον, της κομητείας Μπρίστολ, κατά την ορκωμοσία του, αργά το βράδυ της Τετάρτης για τέταρτη συνεχόμενη θητεία.
«Πέρα από το ότι θα μάθουν και θα τελειοποιήσουν τις οικοδομικές δεξιότητές τους, είναι πολύ ισχυρός ο συμβολισμός, καθώς αυτοί οι κρατούμενοι θα χτίζουν έναν τοίχο για να εμποδίσουν την εγκληματικότητα στις κοινότητες όλης της χώρας και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας και τις ευκαιρίες απασχόλησης για τους ίδιους και για τους άλλους Αμερικανούς μόλις αποφυλακιστούν».
Ο Τραμπ, που πρόκειται να αναλάβει τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου, επέμενε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του ότι θα πείσει τη μεξικανική κυβέρνηση να πληρώσει για το τείχος, όμως μεξικανοί αξιωματούχοι τονίζουν ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο.
Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, ανταποκρινόμενο σε αίτημα του επιτελείου του Τραμπ, προσδιόρισε τον περασμένο μήνα μια έκταση μήκους 644 χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό όπου θα μπορούσαν να τοποθετηθούν νέοι φράχτες.
Σύμφωνα με έγγραφο, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, το υπουργείο εκτιμά ότι η ανέγερση του φράχτη σε αυτήν την έκταση θα μπορούσε να στοιχίσει πάνω από 11 δισεκατομμύρια δολάρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Γιατί ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο ο Πάντερ στους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα
- Θεσσαλονίκη: Τον ξυλοκόπησε στη μέση του δρόμου για να αποσύρει μήνυση εις βάρος του – Ο δράστης συνελήφθη
- Κακοκαιρία Byron: Πλημμυρισμένοι δρόμοι και διακοπές κυκλοφορίας σε Πιερία, Χαλκιδική και Ημαθία
- Μπιενάλε Βενετίας 2026: Οι συμμετοχές μέχρι στιγμής – Με τον Ανδρέα Αγγελιδάκη θα δώσει το παρών η Ελλάδα
- Αλέξης Γρηγορόπουλος: Λουλούδια στο σημείο που δολοφονήθηκε στα Εξάρχεια
- Φοροδιαφυγή: AI και ψηφιακούς ελέγχους επιστρατεύει η ΑΑΔΕ
