Attica Bank: Ανακεφαλαιοποίηση έως το τέλος του έτους
Την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης της Attica Bank έως και το τέλος του έτους υποσχέθηκε η διοίκηση της τράπεζας στο σώμα των μετόχων της.
Την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης της Attica Bank έως και το τέλος του έτους υποσχέθηκε η διοίκηση της τράπεζας στο σώμα των μετόχων της.
Όπως ανακοινώθηκε, θα το υλοποιηθούν δάνεια που βρίσκονται σε οριστική καθυστέρηση ύψους 1,25 δις ευρώ, τα οποία θα εκχωρηθούν σε εταιρεία ειδικού σκοπού (SPV).
Το σχήμα αυτο θα πουληθεί σε ποσοστό 70% – 80% σε επενδυτή, ο οποίος θα αναλάβει να καλύψει το εναπομείναν μέρος της αύξησης κεφαλαίου της τράπεζας, καταβάλλοντας 70 εκατ. Ευρώ.
Σύμφωνα με τη διοίκηση της τράπεζας, αυτην τη στιγμή υπάρχουν 7 ενδιαφερόμενοι.
Αφού επιλέγει ο επενδυτής, θα συγκληθεί νέα έκτακτη γενική συνέλευση μεσα στον Ιανουάριο που θα κληθεί να επικυρώσει την απόφαση.
Εξάλλου, η διοίκηση της Attica Bank εχει ηδη αποστείλει στο υπουργείο Οικονομικών το πλάνο αναδιάρθρωσής της, το οποίο θα αποσταλεί την επόμενη εβδομάδα προς έγκριση στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισπανία: Συνελήφθη ο «άνδρας με τα χίλια ονόματα» που καταζητείται στο Περού
- Καιρός: Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ώρες και μέρες
- Σε αυξημένη επιφυλακή τα ελληνικά πλοία που πλέουν στα Στενά του Ορμούζ – Το σήμα από το υπουργείο Ναυτιλίας
- Πανδαισία: Όλα τα γκολ της βραδιάς στο Champions League (vids)
- Η Ντόρτμουντ εύκολα (2-0) την Αταλάντα
- Μπενφίκα – Ρεάλ Μαδρίτης 0-1: Άλμα πρόκρισης της «βασίλισσας» με γκολάρα Βινίσιους (vids)

