ΝΔ: Ας σταματήσει ο Τσίπρας να καταστρέφει τη χώρα
«Να δρομολογήσει άμεσα εκλογές, ώστε με πολιτική αλλαγή να αποκτήσουν ελπίδα οι Έλληνες και προοπτική η πατρίδα» ζητά η ηγεσία της ΝΔ, απαντώντας στην τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. «Ας σταματήσει να καταστρέφει τη χώρα» τόνισε.
«Να δρομολογήσει άμεσα εκλογές, ώστε με πολιτική αλλαγή να αποκτήσουν ελπίδα οι Έλληνες και προοπτική η πατρίδα» ζητά η ηγεσία της ΝΔ, απαντώντας στην τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ενημερωτικό της σημείωμα η ΝΔ αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας «είπε ότι δήθεν δεν συμφωνεί με πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ μετά το 2018 και ότι δήθεν δεν θα πάρει νέα μέτρα λιτότητας».
Η ΝΔ υποστηρίζει ότι «ο κ. Τσίπρας συμφώνησε για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ για πολλά χρόνια» και εξηγεί:
- Στο 3ο Μνημόνιο (Αύγουστος 2015, Ν. 4336/2015, σελ. 1015)
- Στο Συμπληρωματικό Μνημόνιο και την Έκθεση Συμμόρφωσης για την πρώτη αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Ιούνιος 2016, σελ. 14)
- Στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου 2016 (Δήλωση Συμπερασμάτων, τρίτη παράγραφος).
Κατόπιν τούτων, προσθέτει η «Πειραιώς», «ο κ. Τσίπρας για να γαντζωθεί στην εξουσία, ήδη από το 2015, συμφώνησε σε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ για πολλά χρόνια. Δηλαδή, σε διαρκή λιτότητα για τους Έλληνες, που κρατά αιχμάλωτη την ελληνική οικονομία και τσακίζει τις προοπτικές ανάπτυξής της. Και τη συμφωνία που αυτός υπέγραψε ούτε θέλει, ούτε μπορεί να την αλλάξει. Ας σταματήσει, λοιπόν, να καταστρέφει τη χώρα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
- Φθηνότερα αυτοκίνητα ή ακριβότερα καύσιμα; Το στοίχημα Τραμπ διχάζει την αγορά
