
UniCredit: Έκδοση μετοχών ύψους 13 δισ. ευρώ και 14.000 απολύσεις
Η UniCredit, η μεγαλύτερη ιταλική τράπεζα, ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, ότι θα αντλήσει 13 δισ. ευρώ στη μεγαλύτερη έκδοση μετοχών στη χώρα, σε μια προσπάθεια να εξορθολογίσει τον ισολογισμό της και να ενισχύσει τη μακροπρόθεσμη κερδοφορία της. Παράλληλα, ανακοίνωσε σχέδιο μείωσης του προσωπικού κατά 14.000 υπαλλήλους.
Η UniCredit, η μεγαλύτερη ιταλική τράπεζα, ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, ότι θα αντλήσει 13 δισ. ευρώ στη μεγαλύτερη έκδοση μετοχών στη χώρα σε μια προσπάθεια να εξορθολογίσει τον ισολογισμό της και να ενισχύσει τη μακροπρόθεσμη κερδοφορία της.
Η κίνηση της UniCredit έρχεται σε μια δύσκολη περίοδο για τις τράπεζες και την οικονομίας της Ιταλίας, την ώρα που η τρίτη μεγαλύτερη ιταλική τράπεζα, η Monte dei Paschi di Siena, βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο κατάρρευσης, ενώ η χώρα ετοιμάζεται για πρόωρες εκλογές την επόμενη χρονιά.
Η UniCredit σχεδιάζει να προχωρήσει στην έκδοση μετοχών έως τον Ιούνιο και να χρησιμοποιήσει τα έσοδα για να χρηματοδοτήσει την απομάκρυνση «κόκκινων» δανείων ύψους 17,7 δισεκ. ευρώ από τον ισολογισμό της, έχοντας έτσι τη δυνατότητά της να ενισχύσει τα κέρδη της και την διανομή μερίσματος έως το 2019.
Επιπλέον, στο πλαίσιο του 3ετούς στρατηγικού σχεδιασμού, η τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα απολύσει ακόμη 6.500 υπαλλήλους, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των απολύσεων σε 14.000 (ή περίπου το 11% του προσωπικού της), κάτι που θα μειώσει τις ετήσιες δαπανες της κατά 1,7 δισ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Νέες απειλές των ΗΠΑ για «επανέναρξη του πολέμου» – Απαντά το Ιράν
- ΗΠΑ: Οι μη πολίτες υπόκεινται σε αυστηρότερο έλεγχο των τραπεζικών τους συναλλαγών μετά από διάταγμα του Τραμπ
- Εκουαδόρ: Διασώθηκαν έξι ανήλικες θύματα trafficking δικτύου συνδεόμενου με υπερορθόδοξη εβραϊκή σέκτα
- Σεισμός 6,1 βαθμών στο Περού – Περίπου τριάντα ελαφριά τραυματίες
- Λίβανος: Βομβαρδισμοί του Ισραήλ σκοτώνουν 19 ανθρώπους, συνεχίζονται οι επιθέσεις σε όλο τον νότο
- Ισχυρός σεισμός 6,1 βαθμών στα νότια του Περού- Τρομακτικά βίντεο
