Στο ΕΣΡ παραπέμπει η ΕΡΤ την απόφαση για προβολή της ΧΑ
Απαντώντας στις επικρίσεις για την προβολή ομιλίας του Νίκου Μιχαλολιάκου στη δημόσια τηλεόραση, η ΕΡΤ δηλώνει ότι παραπέμπει το θέμα της προβολής της ΧΑ για εκ νέου γνωμοδότηση στο ΕΣΡ.
Απαντώντας στις επικρίσεις για την προβολή ομιλίας του Νίκου Μιχαλολιάκου στη δημόσια τηλεόραση, η ΕΡΤ δηλώνει ότι παραπέμπει το θέμα της προβολής της ΧΑ για εκ νέου γνωμοδότηση στο ΕΣΡ.
Διαβάστε επίσης:
Σε ανακοίνωσή της για το θέμα, η ΕΡΤ επικαλείται δύο προηγούμενες αποφάσεις του ΕΣΡ (290 και 299/17.09.15) με τις οποίες επιβλήθηκε διοικητική κύρωση στην κρατική τηλεόραση για τη μη προβολή των θέσεων της Χρυσής Αυγής βάσει της αρχής της αναλογικότητας
Ωστόσο, δεδομένης της αντίφασης που δημιουργείται μεταξύ του νομοθετικού και ρυθμιστικού πλαισίου και της πρόβλεψης στον ιδρυτικό νόμο της ΕΡΤ περί μη προβολής ρητορικής ρατσιστικού ή φυλετικού μίσους, η διοίκηση της ΕΡΤ ζήτησε εκ νέου γνωμοδότηση του ΕΣΡ.
Τέλος, στην ανακοίνωση της ΕΡΤ εκφράζονται ευχαριστίες προς όλους τους «ευαισθητοποιημένους πολίτες οι οποίοι με τις προτάσεις και τις παρεμβάσεις τους διευκολύνουν το έργο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης για την προώθηση του δημοκρατικού διαλόγου».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καυγάς στη λήξη του Μπουλς – Μπακς λόγω καρφώματος του Αντετοκούνμπο (vid)
- Η μετανάστευση στην Ευρώπη αλλάζει – Πώς θα διαμορφωθούν οι τάσεις το επόμενο έτος
- Δημόσια πανεπιστήμια: Προς διαγραφή 280.000 φοιτητές – 35.000 αιτήθηκαν παράταση σπουδών
- Μοντέρνοι «Λουδίτες» και καρυκεύματα: Οι καταναλωτικές τάσεις που θα δούμε το 2026
- Χάρις Αλεξίου: Γενέθλια για την τραγουδίστρια που έγινε 75 χρόνων – Το μήνυμά της
- Η AI εισβάλλει στη διαδικασία προσλήψεων και δημιουργεί «φαύλο κύκλο» δυσαρέσκειας
