Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με τα εργασιακά άρχισε ο νέος κύκλος διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς

Με τα εργασιακά άρχισε ο νέος κύκλος διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς

Με τα ζητήματα που αφορούν στο εργασιακό καθεστώς και τα δημοσιονομικά μεγέθη της οικονομίας, αλλά και θέματα του υπουργείου Παιδείας, άρχισαν εκ νέου την Κυριακή οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των Θεσμών. Η συνάντηση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου με τους εκπροσώπους των θεσμών ολοκληρώθηκε έπειτα από αρκετές ώρες γύρω στις 17:00 το απόγευμα και ακολούθησαν οι συνομιλίες με το οικονομικό επιτελείο.

Με τα ζητήματα που αφορούν στο εργασιακό καθεστώς και τα δημοσιονομικά μεγέθη της οικονομίας, αλλά και θέματα του υπουργείου Παιδείας, άρχισαν εκ νέου την Κυριακή οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των Θεσμών.

Η συνάντηση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου με τους εκπροσώπους των θεσμών για τα εργασιακά -με κύριο «αγκάθι» το θέμα των ομαδικών απολύσεων- άρχισε στη μία μετά το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε γύρω στις 17.00 το απόγευμα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο για τα δημοσιονομικά μεγέθη 2017- 2018 και τον νέο προϋπολογισμό, ο οποίος αναμένεται να κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή.

Το ραντεβού για τα θέματα της Παιδείας είναι προγραμματισμένο για τις 18.00, ενώ στις 10.00 το βράδυ λαμβάνουν χώρα συνομιλίες για την Υγεία.

Τις προηγούμενες τρεις ημέρες δεν υπήρξαν συναντήσεις, καθώς οι επικεφαλής των κλιμακίων συνέτασσαν ένα κείμενο συμφωνίας, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, επέδωσαν στην ελληνική πλευρά.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) έως το EuroWorking Group της 28ης Νοεμβρίου, η οποία θα επικυρωθεί από το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου και θα προχωρήσουν οι συζητήσεις για το χρέος και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Πηγές του υπουργείου Εργασίας έλεγαν ότι το ΔΝΤ επιμένει στην αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων, ενώ η ελληνική πλευρά αρνείται αυτό το ενδεχόμενο και προτείνει να υπάρχει προέγκριση.

Στο υπουργείο Εργασίας θεωρούν ότι σημαντικό ρόλο σε αυτό το θέμα αναμένεται να παίξει η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου πουπρόκειται να εκδοθεί για την υπόθεση των απολύσεων στην ΑΓΕΤ Ηρακλής, αν και οι δανειστές, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πιέζουν και υποστηρίζουν ότι το ζήτημα της διοικητικής έγκρισης πρέπει να συζητηθεί, ανεξαρτήτως της απόφασης.

Αναφορικά με τον κατώτατο μισθό, οι πληροφορίες υπογραμμίζουν ότι δεν έχει τεθεί ζήτημα για το ύψος του, αλλά για τον τρόπο καθορισμού του. Η ελληνική πλευρά τάσσεται υπέρ της επαναφοράς του στους κοινωνικούς εταίρους, ενώ οι θεσμοί, όπως επισημαίνουν οι πληροφορίες, έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους στο σημείο αυτό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024