Τραμπ βλέπει Μιτ Ρόμνεϊ στο κλαμπ του γκολφ και όλα είναι πιθανά
Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2012 Μιτ Ρόμνεϊ άφησαν στην άκρη την αντιπαλότητά τους και ξεκίνησαν συνομιλίες με ενδεχόμενο να αναλάβει ο τελευταίος μια θέση στη νέα κυβέρνηση.
Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2012 Μιτ Ρόμνεϊ άφησαν στην άκρη την αντιπαλότητά τους και ξεκίνησαν συνομιλίες με ενδεχόμενο να αναλάβει ο τελευταίος μια θέση στη νέα κυβέρνηση.
Διαβάστε επίσης:
«Κύριε εκλεγμένε πρόεδρε, πώς είστε;» ήταν ο χαιρετισμός που απηύθυνε ο Ρόμνεϊ στον Τραμπ και τον αντιπρόεδρό του, Μάικ Πενς, κατά την άφιξή του στο Μπεντμίνστερ του Νιου Τζέρσι, στη λέσχη γκολφ του πολυεκατομμυριούχου επιχειρηματία.
Ο Ρόμνεϊ ήταν ο πρώτος από τα πολλά στελέχη του κόμματος και τους ιδιώτες επενδυτές με τους οποίους συναντάται ο Τραμπ μέσα στο Σαββατοκύριακο, καθώς βρίσκεται στη διαδικασία συγκρότησης της κυβέρνησης.
Οι δύο άνδρες είχαν ανταλλάξει προσβλητικούς χαρακτηρισμούς τους τελευταίους μήνες και μάλιστα ο Ρόμνεϊ είχε προειδοποιήσει από τον περασμένο Μάρτιο ότι ο Τραμπ θα ήταν επικίνδυνος πρόεδρος και η πολιτική του θα μπορούσε να βυθίσει τις ΗΠΑ στην ύφεση.
Η κοινή εμφάνισή τους σήμερα στο Μπεντμίνστερ, σε μια ασυνήθιστα ζεστή για Νοέμβριο μήνα ημέρα, συμβολίζει την ενότητα του κόμματος.
Δεν είναι σαφές αν ο Τραμπ θα προτείνει στον Ρόμνεϊ το αξίωμα του υπουργού Εξωτερικών. Για τη θέση αυτή έχουν ακουστεί εξάλλου τα ονόματα του πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι, του πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Τζον Μπόλτον και του γερουσιαστή Μπομπ Κόρκερ από το Τενεσί.
Ένα πρόσωπο της εμπιστοσύνης του Ρόμνεϊ σχολιάζοντας την πιθανότητα να αναλάβει επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε: «Αν θα μπορούσε να συμβεί; Νομίζω ναι. Αλλά είναι απίθανο.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Έκτακτο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ – Γαλλία και Βρετανία αρνούνται ότι ήξεραν για την επίθεση στο Ιράν
- Η αντίδραση της Ρωσίας και της Κίνας στην επίθεση των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν
- Ιράν: Απειλεί να μην αγωνιστεί στο Μουντιάλ μετά τις επιθέσεις!
- Οβιέδο – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1: «Απόδραση» στις καθυστερήσεις για τους «ροχιμπλάνκος»
- ΗΠΑ: Η έλλειψη σοβαρότητας του Ιράν στις συνομιλίες δεν άφησαν άλλη επιλογή στον Τραμπ παρά να επιτεθεί
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 01.03.2026]
