ΓΓ του ΟΗΕ: Ελπίζουμε ότι ο Τραμπ θα ενισχύσει τη διεθνή συνεργασία
Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν εξέφρασε σήμερα την ελπίδα ότι η κυβέρνηση υπό τον Ντόναλντ Τραμπ θα «ενισχύσει τους δεσμούς της διεθνούς συνεργασίας» -ενώ χαρακτήρισε την Χίλαρι Κλίντον ισχυρό σύμβολο της χειραφέτησης των γυναικών.
Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν εξέφρασε σήμερα την ελπίδα ότι η κυβέρνηση υπό τον Ντόναλντ Τραμπ θα «ενισχύσει τους δεσμούς της διεθνούς συνεργασίας», ενώ χαρακτήρισε την Χίλαρι Κλίντον «ένα ισχυρό σύμβολο της χειραφέτησης των γυναικών».
«Την επομένη μιας σκληρής και πολύ συχνά διχαστικής εκστρατείας, αξίζει να επαναλάβουμε και να επιβεβαιώσουμε ότι η ενότητα στη διαφορετικότητα των ΗΠΑ είναι ένα από τα πιο δυνατά σημεία της χώρας. Ενθαρρύνω όλους τους Αμερικανούς να παραμείνουν αληθινοί σε αυτό το πνεύμα» δήλωσε ο Μπαν μετά την εκλογική νίκη του νέου προέδρου των ΗΠΑ.
«Οι πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο παρακολουθούν τις ΗΠΑ προκειμένου να χρησιμοποιήσουν την απίστευτη δύναμή τους ώστε να βοηθήσουν την ανθρωπότητα να ξανασταθεί στα πόδια της και να εργαστούν για το κοινό καλό» είπε ο Μπαν σε δημοσιογράφους.
Επιπλέον ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ σημείωσε ότι βασίζεται στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να συμβάλει στην μάχη για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και να προωθήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα.
«Ο ΟΗΕ βασίζεται στη νέα διοίκηση για να ενισχύσει την διεθνή συνεργασία τη στιγμή που εμείς εργαζόμαστε όλοι μαζί για να στηρίξουμε τις κοινές αξίες, να καταπολεμήσουμε την κλιματική αλλαγή (και) να προωθήσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Διακοπή στον τελικό του League Cup λόγω συσκότισης
- Τα εννέα βήματα της ΚΕΔ για την εκπαίδευση των διαιτητών της Super League
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κλειστοί σταθμοί του Μετρό αύριο στο κέντρο της Αθήνας για τις πορείες στη μνήμη Γρηγορόπουλου
- Αμφιθυμία και αναμονή από τους συνδικαλιστικούς φορείς για τις Συλλογικές Συμβάσεις
- Χριστούγεννα: Πότε ξεκινά το εορταστικό ωράριο – Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα
- Στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και τον Άγιο Δημήτριο η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ – Συνάντηση με τον μητροπολίτη Φιλόθεο
