«Σε επικίνδυνη κατεύθυνση» η Τουρκία, λέει ο ηγέτης του κεμαλικού CHP
Ο ηγέτης του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, καταδίκασε τις συλλήψεις στελεχών του φιλοκουρδικού HDP, λέγοντας ότι αυτές στέλνουν την Τουρκία «σε επικίνδυνη κατεύθυνση».
Ο ηγέτης του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, καταδίκασε τις συλλήψεις στελεχών του φιλοκουρδικού HDP, λέγοντας ότι αυτές στέλνουν την Τουρκία «σε επικίνδυνη κατεύθυνση».
Μιλώντας από τη Σμύρνη, ο ηγέτης του CHP είπε ότι οι κινήσεις αυτές γίνονται για να προετοιμάσουν το έδαφος για την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου της χώρας, όπως επιθυμεί το κυβερνών κόμμα και ο Ερντογάν.
«Αυτοί που αναλαμβάνουν την εξουσία με εκλογές θα πρέπει να φεύγουν και με εκλογές» είπε ο Κιλιτσντάρογλου.
«Δεν μπορείς ποτέ να φέρεις την ειρήνη στη χώρα αν πεις: «Θα συλλάβω αυτούς που αναδείχθηκαν στις εκλογές, θα τους φυλακίσω, θα τους σκοτώσω, θα τους καταστρέψω, θα τους πυροβολήσω και θα τους φιμώσω με μεθόδους μαφίας» τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι «ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας θα πρέπει να γίνεται στη βάση της λογικής».
«Είμαστε κατά της φυλάκισης πολιτικών, επιστημόνων και δημοσιογράφων εξαιτίας των απόψεών τους. Εάν υπερασπίζεσαι τη δημοκρατία, τότε πρέπει να αναγνωρίσεις ότι αυτοί που ανέρχονται στην εξουσία με εκλογές, θα πρέπει και να φεύγουν με εκλογές. Εάν όχι, τότε σφαγιάζεις την δημοκρατία» τόνισε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βρετανία: Στέλνει F-35 στην Κύπρο εν μέσω έντασης ΗΠΑ – Ιράν
- Ολυμπιακός: Φορτσάρει για την επιστροφή του ο Μόρις (vid)
- Αίγιο: Νέα βίντεο ντοκουμέντα του in από την κινηματογραφική διάρρηξη στο κοσμηματοπωλείο
- Λούβρο: Οι ζημιές στο στέμμα της αυτοκράτειρας Ευγενίας μετά τη ληστεία – «Μάχη» Cartier και Van Cleef για την αποκατάσταση
- Στην «Γη της Ελιάς», ο έρωτας οδηγεί σε επικίνδυνες επιλογές – Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια
- Αλλαγή γραμμής στην Premier League για τα σύμβολα Pride μετά από εσωτερικές αντιδράσεις


