Στρούντελ με μήλο και σταφίδες
...
- ΓΙΑ 8 ΜΕΡΙΔΕΣ
- 45 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
Για το στρούντελ
- 700 γρ. πράσινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες ½ εκ.
- 50 γρ. σταφίδες
- 50 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
- 70 γρ. ζάχαρη
- 10 γρ. κανέλα, τριμμένη
- 60 γρ. ψημένο στρεζέλ ή μπισκότα αλεσμένα
- 75 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 4 φύλλα κρούστας
- βούτυρο για το άλειμμα των ρολών του στρούντελ
Για το στρούντελ
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μήλα, τις σταφίδες, τα καρύδια, τη ζάχαρη και την κανέλα.
- Απλώνουμε ένα φύλλο ζύμης με τη μακριά πλευρά προς το μέρος μας.
- Αλείφουμε με το ¼ του λιωμένου βούτυρου και απλώνουμε το ¼ από το τριμμένο μπισκότο.
- Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο ζύμης και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
- Κατά μήκος της μακριάς πλευράς απλώνουμε το μισό μείγμα του αχλαδιού, αφήνοντας 2-3 εκ. απόσταση από όλες τις άκρες της ζύμης. Διπλώνουμε τις δύο μακριές πλευρές του φύλλου για να σφραγίσουμε τη γέμιση και τυλίγουμε σφιχτά ώστε να σχηματιστεί ένα ρολό.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά για να φτιάξουμε και δεύτερο ρολό.
- Με πινέλο, αλείφουμε τα στρούντελ με λιωμένο βούτυρο. Χαράσσουμε διαγώνια ανά 3 εκ. την επιφάνεια ώστε να σχηματίσουμε 4 κομμάτια σε κάθε ρολό.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰C, μέχρι να πάρουν τα στρούντελ χρυσαφένιο χρώμα, για 25 λεπτά περίπου.
- Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς, πριν κόψουμε.
- Σερβίρουμε τα στρούντελ ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.
gamos.gr
- Έφυγε από τη ζωή ο πρώην δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος
- Ο Γιώργος Τσαλίκης για το πρόβλημα υγείας του – «Πρήστηκα και μου έγραφαν ‘πώς πάχυνες έτσι’»
- Θεσσαλονίκη: Στις φλόγες λεωφορείο του ΟΑΣΘ – Κλειστό το ρεύμα προς δυτικά
- Ντάγκλας Λουίζ: «Έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό»
- Γιατί οι ΗΠΑ «παγώνουν» την αποστολή όπλων στο Ισραήλ
- Κασσελάκης: Έκλαιγα για ώρες όταν μίλησα στη μητέρα μου για τον σεξουαλικό προσανατολισμό μου