• ΓΙΑ 8 ΜΕΡΙΔΕΣ
  • 45 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

Για το στρούντελ

  • 700 γρ. πράσινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες ½ εκ.
  • 50 γρ. σταφίδες
  • 50 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. κανέλα, τριμμένη
  • 60 γρ. ψημένο στρεζέλ ή μπισκότα αλεσμένα
  • 75 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 4 φύλλα κρούστας
  • βούτυρο για το άλειμμα των ρολών του στρούντελ

Για το στρούντελ

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μήλα, τις σταφίδες, τα καρύδια, τη ζάχαρη και την κανέλα.
  • Απλώνουμε ένα φύλλο ζύμης με τη μακριά πλευρά προς το μέρος μας.
  • Αλείφουμε με το ¼ του λιωμένου βούτυρου και απλώνουμε το ¼ από το τριμμένο μπισκότο.
  • Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο ζύμης και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
  • Κατά μήκος της μακριάς πλευράς απλώνουμε το μισό μείγμα του αχλαδιού, αφήνοντας 2-3 εκ. απόσταση από όλες τις άκρες της ζύμης. Διπλώνουμε τις δύο μακριές πλευρές του φύλλου για να σφραγίσουμε τη γέμιση και τυλίγουμε σφιχτά ώστε να σχηματιστεί ένα ρολό.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά για να φτιάξουμε και δεύτερο ρολό.
  • Με πινέλο, αλείφουμε τα στρούντελ με λιωμένο βούτυρο. Χαράσσουμε διαγώνια ανά 3 εκ. την επιφάνεια ώστε να σχηματίσουμε 4 κομμάτια σε κάθε ρολό.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰C, μέχρι να πάρουν τα στρούντελ χρυσαφένιο χρώμα, για 25 λεπτά περίπου.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς, πριν κόψουμε.
  • Σερβίρουμε τα στρούντελ ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

gamos.gr