Επισήμως συγγνώμη για τους «σχιστομάτηδες» Κινέζους ζητεί τελικά ο Έτινγκερ
Επισήμως συγγνώμη για τα σχόλια περί «σχιστομάτηδων» της κινεζικής κυβέρνησης ζήτησε ο ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας Γκίντερ Έτινγκερ, μετά τη θύελλα αντιδράσεων στη Γερμανία. «Είχα χρόνο να συλλογιστώ την ομιλία μου και τώρα μπορώ να δω ότι οι λέξεις που χρησιμοποίησα δημιούργησαν άσχημα συναισθήματα και μπορεί να πλήγωσαν κάποιους ανθρώπους», δήλωσε ο Έτινγκερ.
Επισήμως συγγνώμη για τα σχόλια περί «σχιστομάτηδων» της κινεζικής κυβέρνησης ζήτησε ο ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας Γκίντερ Έτινγκερ, μετά τη θύελλα αντιδράσεων στη Γερμανία.
«Είχα χρόνο να συλλογιστώ την ομιλία μου και τώρα μπορώ να δω ότι οι λέξεις που χρησιμοποίησα δημιούργησαν άσχημα συναισθήματα και μπορεί να πλήγωσαν κάποιους ανθρώπους. Δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου και θα ήθελα να απολογηθώ για κάθε σχόλιο το οποίο δεν έδειχνε τον σεβασμό που θα έπρεπε», δήλωσε ο Έτινγκερ.
«Σέβομαι πολύ τη δυναμική της κινεζικής οικονομίας», τόνισε επίσης ο ευρωπαίος Επίτροπος για να προσθέσει ευθύς αμέσως ότι «η Κίνα είναι εταίρος και σκληρός ανταγωνιστής».
Ο Έτινγκερ απολογήθηκε μία ημέρα αφότου η Κίνα άσκησε κριτική στα σχόλιά του, για τα οποία αρχικά ο ίδιος είχε αρνηθεί να ζητήσει συγγνώμη, επιμένοντας ότι «επρόκειτο για μια κοινότυπη έκφραση, που σε καμία περίπτωση δεν δείχνει έλλειψη σεβασμού προς την Κίνα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΑΤ Κυψέλης: 14 προσαγωγές για την επίθεση με μολότοφ
- Το email της Netflix στους συνδρομητές της για την εξαγορά της Warner Bros
- Λουτσέσκου: «Η διαφορά έπρεπε να είναι πολύ μεγαλύτερη»
- Η Σάρα Πόλσον αποφάσισε να γίνει ηθοποιός εξαιτίας μιας ταινίας με πρωταγωνίστρια την Τζούλια Ρόμπερτς
- Παράπονα για τη διαιτησία του ΠΑΟΚ-Άρης από τον Χιμένεθ: «Θέλω να αγωνίζομαι με ισόνομα κριτήρια»
- Αίτημα κόκκινου συναγερμού στην Interpol από την Πολωνία για τους δράστες του σαμποτάζ στον σιδηρόδρομο


