Η Κίνα παρουσιάζει το πρώτο της μαχητικό αεροπλάνο stealth
Η Κίνα παρουσίασε για πρώτη φορά το μαχητικό αεροσκάφος Chengdu J-20 με προδιαγραφές μειωμένου ίχνους ραντάρ (stealth). Η παρουσίαση έγινε κατά τα εγκαίνια της αεροπορικής έκθεσης στην πόλη Ζουχάι.
Η Κίνα παρουσίασε για πρώτη φορά το μαχητικό αεροσκάφος Chengdu J-20 με προδιαγραφές μειωμένου ίχνους ραντάρ (stealth).
Η παρουσίαση έγινε κατά τα εγκαίνια της αεροπορικής έκθεσης στην πόλη Ζουχάι, στα νότια της Κίνας, με τη συμμετοχή κατασκευαστών της κινεζικής αμυντικής βιομηχανίας, αλλά και αγοραστών.
Η έκθεση επιτρέπει στο Πεκίνο να παρουσιάσει τις φιλοδοξίες που έχει για την ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας, αλλά και της πολιτικής αεροπορίας, καθώς αναμένεται ότι η κινεζική αεροπορική αγορά θα επεκταθεί περισσότερο από την αντίστοιχη αμερικανική, μέσα στην επόμενη δεκαετία.
Δύο μαχητικά αεροσκάφη J-20 πραγματοποίησαν διέλευση 60 δευτερολέπτων, κατά την τελετή έναρξης της αεροπορικής έκθεσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κύπρος: «Απειλή ασφάλειας» στη βρετανική βάση στο Ακρωτήρι – Αναφορές για «πτώση αεροσκάφους» και «έκρηξη»
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Απειλούμαστε;
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.03.2026]
- Παιανία 2026: Ανεβαίνει ο Μίλτος Τεντόγλου, έκανε 8,22μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (vid)
- Η ΕΕ ζητά πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου – Αλλά καλεί το Ιράν να σταματήσει τις επιθέσεις
- Στάρμερ: Αποδεχθήκαμε αίτημα των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν βάσεις για αμυντικά πλήγματα κατά ιρανικών πυραύλων



