«Κρυφά» φέσια 3 δισ. ευρώ του Δημοσίου προς τους ιδιώτες
Στα συνολικά 8 δισ. ευρώ έφτασαν στα τέλη Σεπτεμβρίου οι οφειλές του κράτους προς ιδιώτες, δηλαδή 3 δισ. ευρώ περισσοτερα από ό,τι δείχνουν τα επίσημα μηνιαία στοιχεία του ΥΠΟΙΚ, όπως αποκαλύπτει η έκθεση των θεσμών για την δόση των 2,8 δισ. ευρω, που συζητήθηκε στο EWG.
Στα συνολικά8 δισ.ευρώ έφτασαν στα τέλη Σεπτεμβρίου οι οφειλές του κράτους προς ιδιώτες, δηλαδή 3 δισ.ευρώ περισσοτερα από ό,τι δείχνουν τα επίσημα μηνιαία στοιχεία του ΥΠΟΙΚ, όπως αποκαλύπτει η έκθεση των θεσμών για την δόση των 2,8 δισ. ευρω, που συζητήθηκε στο EWG.
Πρόκειται για επιστροφές φόρων και συντάξεις που δεν έχουν απονεμηθεί.
Η έκθεση των θεσμών αποκαλύπτει ότι στον τελικό λογαριασμό περιλαμβάνονται δύο «αφανείς» πηγές οφειλών: από συντάξεις που δεν έχουν δοθεί και από φόρους που δεν έχουν βεβαιωθεί.
Ο λόγος για «αφανή» φέσια προς ιδιώτες αξίας 3 δισ. ευρώ που είναι γνωστό μεν ότι υπάρχουν αλλά το ύψος τους δεν δημοσιοποιείται στις επίσημες στατιστικές.
- Από 1,58 δισ. ευρώ μη βεβαιωμένες επιστροφές φόρων (στο τέλος Ιουνίου το ποσό ήταν 1,76 δισ. ευρώ)
- Από 1,42 δισ. ευρώ οφειλών του κράτους που συνδέονται με εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης.
«Ως εκ τούτου, ο στόχος του 80% των καθαρών συμψηφισμό οφειλών επιτεύχθηκε τον Σεπτέμβριο» καταλήγει η έκθεση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σέρρες: Πέμπτη ημέρα αγωνίας – Στο μικροσκόπιο βίντεο με αυτοκίνητο ίδιο με του εξαφανισμένου διοικητή
- Μπριζίτ Μπαρντό: Οι 48 ταινίες, η απομάκρυνση από τις τέχνες και η αφοσίωση στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων
- Παναθηναϊκός: Παίρνει τον Κοντούρη του Παναιτωλικού
- Ελληνικός τουρισμός: Σε τροχιά αλλεπάλληλων ρεκόρ – Πάνω από 37 εκατομμύρια οι αφίξεις το 2025
- Νέος τραυματισμός για τον Ίσκο, χάνει το ματς με τον ΠΑΟΚ
- Νέα Υόρκη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της χιονοθύελλας – Χιλιάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί


