
«Κρυφά» φέσια 3 δισ. ευρώ του Δημοσίου προς τους ιδιώτες
Στα συνολικά 8 δισ. ευρώ έφτασαν στα τέλη Σεπτεμβρίου οι οφειλές του κράτους προς ιδιώτες, δηλαδή 3 δισ. ευρώ περισσοτερα από ό,τι δείχνουν τα επίσημα μηνιαία στοιχεία του ΥΠΟΙΚ, όπως αποκαλύπτει η έκθεση των θεσμών για την δόση των 2,8 δισ. ευρω, που συζητήθηκε στο EWG.
Στα συνολικά8 δισ.ευρώ έφτασαν στα τέλη Σεπτεμβρίου οι οφειλές του κράτους προς ιδιώτες, δηλαδή 3 δισ.ευρώ περισσοτερα από ό,τι δείχνουν τα επίσημα μηνιαία στοιχεία του ΥΠΟΙΚ, όπως αποκαλύπτει η έκθεση των θεσμών για την δόση των 2,8 δισ. ευρω, που συζητήθηκε στο EWG.
Πρόκειται για επιστροφές φόρων και συντάξεις που δεν έχουν απονεμηθεί.
Η έκθεση των θεσμών αποκαλύπτει ότι στον τελικό λογαριασμό περιλαμβάνονται δύο «αφανείς» πηγές οφειλών: από συντάξεις που δεν έχουν δοθεί και από φόρους που δεν έχουν βεβαιωθεί.
Ο λόγος για «αφανή» φέσια προς ιδιώτες αξίας 3 δισ. ευρώ που είναι γνωστό μεν ότι υπάρχουν αλλά το ύψος τους δεν δημοσιοποιείται στις επίσημες στατιστικές.
- Από 1,58 δισ. ευρώ μη βεβαιωμένες επιστροφές φόρων (στο τέλος Ιουνίου το ποσό ήταν 1,76 δισ. ευρώ)
- Από 1,42 δισ. ευρώ οφειλών του κράτους που συνδέονται με εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης.
«Ως εκ τούτου, ο στόχος του 80% των καθαρών συμψηφισμό οφειλών επιτεύχθηκε τον Σεπτέμβριο» καταλήγει η έκθεση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ανήλικοι ξυλοκόπησαν μέχρι λιποθυμίας συνομήλικό τους σε νησί των Κυκλάδων – Βίντεο ντοκουμέντο
- Ο Σομποσλάι απολογήθηκε στους οπαδούς της Λίβερπουλ
- Τέλος οι ουρές για την ανανέωση διπλώματος οδήγησης – Θα γίνεται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά
- Τραμπ: Το Ιράν θέλει απεγνωσμένα να κάνει συμφωνία – Χωρίς συμφωνία, οι εξελίξεις δεν θα είναι ευχάριστες
- Ουγγαρία: Ημέρες και πράξεις του Βίκτορ Όρμπαν – Το τέλος της κυριαρχίας και του εθνικού συντηρητισμού
- Το γκολ της χρονιάς: Αμυντικός σκόραρε με ραμπόνα εκτός περιοχής (vid)

