Καλύτερος μήνας για τις επιχειρήσεις της ευρωζώνης αναδεικνύεται ο Οκτώβριος
Η ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας τον Οκτώβριο ήταν η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί εδώ και ένα χρόνο στην ευρωζώνη, παρά την μεγάλη αύξηση των τιμών - που είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων πέντε ετών. Η ενίσχυση της δραστηριότητας και η αύξηση των τιμών αποτελεί θετικό σημάδι για την ΕΚΤ, που άφησε πάντως ανοικτό το ενδεχόμενο να αποφασίσει τον Δεκέμβριο συνέχιση του προγράμματος αγοράς ομολόγων και πέραν του Μαρτίου.
Η ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας τον Οκτώβριο ήταν η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί εδώ και ένα χρόνο στην ευρωζώνη, παρά την μεγάλη αύξηση των τιμών – που είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων πέντε ετών, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε την Δευτέρα.
Η ενίσχυση της δραστηριότητας και η αύξηση των τιμών αποτελεί θετικό σημάδι για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια την περασμένη Πέμπτη, αλλά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αποφασίσει τον Δεκέμβριο συνέχιση του προγράμματος αγοράς ομολόγων και πέραν του Μαρτίου.
O δείκτης PMI της IHS Markit για την ευρωζώνη, που θεωρείται ενδεικτικός για την συνολική οικονομική ανάπτυξη, εκτοξεύθηκε στις 53,7 μονάδες τον περασμένο μήνα από τις 52,6 του Δεκεμβρίου.
Το νούμερο είναι το υψηλότερο από τον περασμένο Δεκέμβριο και ξεπέρασε κατά πολύ τις 50 μονάδες που διαχωρίζουν την επέκταση από την συρρίκνωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καμπότζη: Τουλάχιστον 6 άμαχοι νεκροί σε εχθροπραξίες στα σύνορα με την Ταϊλάνδη
- Ονδούρα: Ξανάρχισε η καταμέτρηση των ψήφων εν μέσω καταγγελιών για απάτη
- Ο Τραμπ απειλεί με επιπλέον δασμούς το Μεξικό εάν δεν φτάσει «αμέσως» περισσότερο νερό στο Τέξας
- Ιαπωνία: Τουλάχιστον 30 τραυματίες, τσουνάμι και ζημιές από τα 7,6 Ρίχτερ
- Βολιβία: 2 διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους από σφαίρες
- Ο Μαμντάνι μετακομίζει από το ταπεινό δυάρι στην πολυτελή δημαρχιακή έπαυλη των 1.000 τ.μ.