ΤτΕ: Δεν θα αυξηθεί η ζήτηση για δάνεια μέχρι το τέλος του έτους
Αμετάβλητα παρέμειναν τα κριτήρια χρηματοδότησης σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, όσο και η ζήτηση για δάνεια το τρίτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο. Την πεποίθηση ότι τα κριτήρια και η ζήτηση θα παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο και κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου εκφράζουν οι τράπεζες στην σχετική έρευνα της ΤτΕ.
Αμετάβλητα παρέμειναν τα κριτήρια χρηματοδότησης σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, όσο και η ζήτηση για δάνεια το τρίτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο. Την πεποίθηση ότι τα κριτήρια και η ζήτηση θα παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο και κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου εκφράζουν οι τράπεζες στην σχετική έρευνα της ΤτΕ, για τις τραπεζικές χορηγήσεις.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας της Τράπεζας της Ελλάδος το γ’ τρίμηνο τόσο τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις όσο και η ζήτηση για δάνεια από τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις (ΜΧΕ) παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2016, εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου.
Επιπλέον, οι τράπεζες πιστεύουν ότι τα κριτήρια και η ζήτηση θα παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο και κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2016.
Αμετάβλητοι παρέμειναν και οι όροι χορήγησης δανείων προς τις ΜΧΕ το τρίτο τρίμηνο του 2016.
Η αναλογία των αιτήσεων για επιχειρηματικά δάνεια που απορρίφθηκαν πλήρως παρέμεινε επίσης σταθερή σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.
Δάνεια προς νοικοκυριά
Τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς νοικοκυριά, καθώς και η ζήτηση για στεγαστικά και για καταναλωτικά δάνεια, παρέμειναν το γ’ τρίμηνο 2016 σχεδόν αμετάβλητα σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2016, εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου.
Τα κριτήρια χορήγησης και η ζήτηση δανείων προς νοικοκυριά αναμένεται να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα και κατά τη διάρκεια του τετάρτου τριμήνου του 2016.
Σχεδόν αμετάβλητοι παρέμειναν και οι όροι χορήγησης δανείων το γ΄ τρίμηνο του 2016.
Η αναλογία των αιτήσεων για δάνεια προς νοικοκυριά που απορρίφθηκαν πλήρως αυξήθηκε ως ένα βαθμό σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πώς έγινε η τραγωδία στο Άστρος – Πατέρας ενός 9χρονου παιδιού ο λιμενικός που παρασύρθηκε από τα κύματα
- ΠΑΣΟΚ: «Βαριά εκτεθειμένη η κυβέρνηση μετά την απόφαση της Ευρωβουλής για τη Mercosur» λέει ο Τσουκαλάς
- To Siri της Apple μετενσαρκώνεται επιτέλους σε chatbot
- Βίντεο από τις προσπάθειες απεγκλωβισμού της 56χρονης που έχασε τη ζωή της στη Γλυφάδα – Συγκλονιστική μαρτυρία
- Κακοκαιρία: Ταλαιπωρία επιβατών της πτήσης Ζάκυνθος – Αθήνα – Έμειναν 97 λεπτά στον αέρα
- Αντετοκούνμπο: «Πρέπει να γίνω ο μαύρος κύκνος» (vid)
