Παρασκευόπουλος: Ο δικαστής πρέπει να ακούει το σφυγμό της κοινωνίας
Τη θέση ότι «ο δικαστής πρέπει να ακούει το σφυγμό της κοινωνίας» εξέφρασε σε συνέντευξή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος. Επικροτώντας την σχετική τοποθέτηση του προέδρου του ΣτΕ, ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε ότι «ο νόμος διαπλάθεται με βάση τις κοινωνικές ανάγκες».
Τη θέση ότι «ο δικαστής πρέπει να ακούει το σφυγμό της κοινωνίας» εξέφρασε σε συνέντευξή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.
Ο κ. Παρασκευόπουλος επικροτεί την πρόσφατη τοποθέτηση του προέδρου του ΣτΕ Νίκου Σακελλαρίου, πως «είναι καθήκον των δικαστών να αφουγκράζονται την κοινωνία», συμπληρώνοντας πως «ο νόμος διαπλάθεται με βάση τις κοινωνικές ανάγκες».
Παράλληλα, ο κ. Παρασκευόπουλος απορρίπτει τα περίπολιτικών παρεμβάσεωνστη δικαιοσύνη υπογραμμίζοντας πως δεν έχει υπάρξει επί ημερών του καμία απολύτως παρέμβαση ή υπόδειξη. «Αν έχει υπάρξει, ας βγει κάποιος να με διαψεύσει» τόνισε.
Επιπλέον, ο υπουργός Δικαιοσύνης υπερασπίστηκε τυχόν αυξήσεις στις αμοιβές ανώτατων δικαστικών, χαρακτηρίζοντας «λογική μια τέτοια κίνησηη οποία θα επέλθει μέσα από τη διαφορετική διαβάθμιση των μισθών τους».
Απέρριψε, δε, τα περί θεσμικής εκτροπής και συναλλαγής με τους εκπροσώπους της Δικαιοσύνης, λέγοντας: «Το μισθολόγιο των δικαστών αποτελεί θέμα βαρύνουσας σημασίας, οπότε δικαιολογείται να ασχολείται με το θέμα ο πρωθυπουργός».
Τέλος, ο κ. Παρασκευόπουλος παραδέχθηκε πως η λειτουργία των ελληνικών δικαστηρίων δεν είναι ικανοποιητική, και πως πρέπει να υπάρξειεπιτάχυνση της λειτουργίαςτης Δικαιοσύνης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρωσία: Αναχαίτισε 111 ουκρανικά drones – 8 πάνω από την Μόσχα – μέσα σε διάστημα τριών ωρών
- Ξανά στην κορυφή η Άρσεναλ (2-1), τρίτη σερί νίκη για την Λίβερπουλ (2-1)
- Καλλιθέα: Βίντεο ντοκουμέντο από τη φωτιά στο διαμέρισμα με τους δύο νεκρούς – Ακούστηκε έκρηξη και ξέσπασαν φλόγες
- Κίνα: Χαιρετίζει τη συμφωνία εκεχειρίας Καμπότζης – Ταϊλάνδης, σχεδιάζει συνομιλίες
- Βαρδούσια: Η στιγμή της ανάσυρσης των τεσσάρων ορειβατών που έχασαν τη ζωή τους
- Τραγωδία: Νεκρός ο προπονητής της ομάδας γυναικών της Βαλένθια και τα τρία παιδιά του
