Μείωση 1,3 δισ. ευρώ της εξάρτησης των τραπεζών από ELA τον Σεπτέμβριο
Ο δανεισμός των ελληνικών τραπεζών από τον μηχανισμό έκτακτης ρευστότητας ELA μειώθηκε τον Σεπτέμβριο κατά 1,3 δισ. ευρώ στα 47,7 δισ. ευρώ. Μείωση εμφάνισε και η απευθείας χρηματοδότηση των τραπεζών από την ΕΚΤ στα 27,7 δισ. ευρώ, από 29,6 δισ. ευρώ. Συνεπώς η εξάρτηση των τραπεζών συνολικά από το ευρωσύστημα μειώθηκε στο τέλος Σεπτεμβρίου κατά 3,2 δισ. ευρώ, στα 75,3 δισ. ευρώ.
Ο δανεισμός των ελληνικών τραπεζών από τον μηχανισμό έκτακτης ρευστότητας ELA μειώθηκε τον Σεπτέμβριο κατά 1,3 δισ. ευρώ στα 47,7 δισ. ευρώ, από 48,9 δισ. ευρώ τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Μείωση εμφάνισε και η απευθείας χρηματοδότηση των τραπεζών από την ΕΚΤ στα 27,7 δισ. ευρώ, από 29,6 δισ. ευρώ.
Συνεπώς η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από το ευρωσύστημα (η οποία περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση από την ΕΚΤ και από τον ELA) μειώθηκε στο τέλος Σεπτεμβρίου κατά 3,2 δισ. ευρώ, στα 75,3 δισ. ευρώ από 78,5 δισ. ευρώ, τον προηγούμενο μήνα.
Η εξέλιξη αυτή οφείλεται τόσο στις εισροές καταθέσεων που παρατηρήθηκαν τον μήνα αυτό όσο και στη συνεχιζόμενη μείωση των χορηγήσεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μήνυση Πλακιά για το ξεμπάζωμα των Τεμπών επί θητείας Κώστα Αγοραστού
- Ταϊρί: «Θέλουμε να προχωρήσει ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη και να πετύχουμε κάτι σημαντικό»
- Ευλογιά των αιγοπροβάτων: Επιχειρούσαν να μεταφέρουν πρόβατα στο εξωτερικό – Συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ.
- Ζελένσκι: Έφτασε στο Μαϊάμι για τη συνάντηση με τον Τραμπ – Ανάρτηση Ντμιτρίεφ κατά «πολεμοκάπηλων»
- Η (πρώτη) «μητέρα των μαχών»
- Νέα Αριστερά: Το Μαξίμου «ρίχνει μαύρο» στην Βουλή καταργώντας την ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση των εξεταστικών
