
ΤΕΙ: Ζητούν να μετονομαστούν σε Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών
Τη μετονομασία όλων των ΤΕΙ σε Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών αποφάσισε ομόφωνα η Σύνοδος των προέδρων των ΤΕΙ, στη συνεδρίαση της Δευτέρας, η οποία ήταν η πρώτη για το νέο ακαδημαϊκό έτος. Σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν, τα ΤΕΙ ζητούν επίσης από το υπουργείο να ξεκινήσουν άμεσα να δίνουν μεταπτυχιακά.
Τη μετονομασία όλων των ΤΕΙ σε Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών αποφάσισε ομόφωνα η Σύνοδος των προέδρων των ΤΕΙ, στη συνεδρίαση της Δευτέρας, η οποία ήταν η πρώτη για το νέο ακαδημαϊκό έτος.
Σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν, τα ΤΕΙ ζητούν από το υπουργείο να μετονομαστούν σε Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών και να ξεκινήσουν άμεσα να δίνουν μεταπτυχιακά.
Όσον αφορά στη διαδικασία μετονομασίας, πρέπει να το αποφασίσει η συνέλευση του κάθε ιδρύματος ξεχωριστά, να το στείλει στο Συμβούλιο Ιδρύματος και από εκεί στο υπουργείο Παιδείας, το οποίο θα κάνει ή όχι αποδεχτή την πρόταση.
Παράλληλα, οι πρόεδροι των ΤΕΙ αποφάσισαν την προειδοποιητική αναστολή λειτουργίας των ιδρυμάτων για μια ημέρα εάν μέχρι τις 13 Οκτωβρίου δεν εκδοθεί η απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου για την πρόσληψη εκτάκτου εκπαιδευτικού προσωπικού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουκρανία: Για κλιμάκωση των επιθέσεων και επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Δεν θα καταβάλλεται φόρος κληρονομιάς
- Ουγγαρία: Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός Πέτερ Μαγιάρ υπονοεί ότι ο Νετανιάχου θα συλληφθεί εάν πάει στη χώρα
- Κρήτη: Εικονική πραγματικότητα με ορίζοντα το 2030 από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
- Κρήτη: Συναγερμός από την εξαφάνιση 43χρονης από το Ηράκλειο
- Ο Αλκαράθ κινδυνεύει να χάσει το Ρολάν Γκαρός – «Χρειάζεται υπομονή…» (vid)
