Το Λονδίνο θέλει να γίνει πιο δύσκολη η πρόσληψη μεταναστών σε επιχειρήσεις
Η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει εάν θα πρέπει να κάνει πιο δύσκολη την πρόσληψη πολιτών τρίτων χωρών, σε μία προσπάθεια ελέγχου της μετανάστευσης στη χώρα, μετά την απόφαση για έξοδο από την ΕΕ, ανέφερε η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Άμπερ Ραντ την Τρίτη. Μάλιστα, η βρετανίδα υπουργός ισχυρίστηκε ότι όσοι έρχονται στη Βρετανία για δουλειά θα πρέπει να καλύπτουν κενά στην αγορά εργασίας «και όχι να παίρνουν τις δουλειές που μπορούν να κάνουν οι Βρετανοί».
Η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει εάν θα πρέπει να κάνει πιο δύσκολη την πρόσληψη πολιτών τρίτων χωρών, σε μία προσπάθεια ελέγχου της μετανάστευσης στη χώρα, μετά την απόφαση για έξοδο από την ΕΕ, ανέφερε η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Άμπερ Ραντ την Τρίτη.
Μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου των Συντηρητικών στο Μπέρμιγχαμ, η Ραντ είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να ελέγξει περισσότερο τον αριθμό των ατόμων που εγκαθίστανται στη Βρετανία, να διατηρήσει την πίστη της στο σύστημα και να εξασφαλίσει ότι οι βρετανοί εργαζόμενοι δεν θα χάνουν θέσεις εργασίας.
«Σύντομα θα αρχίσουμε τις επαφές για τα επόμενα βήματα που χρειάζονται για τον περιορισμό της μετανάστευσης» είπε η βρετανίδα υπουργός. Η ίδια είπε ότι θα εξετάσουν την κατάσταση που επικρατεί στις επιχειρήσεις και τα πανεπιστήμια και θα εξετάσει εάν θα πρέπει να γίνουν πιο αυστηρά τα τεστ από τα οποία πρέπει να περάσουν οι υποψήφιοι για να βρουν δουλειά στη Βρετανία.
Η Ραντ είπε ότι θα πρέπει τα τεστ αυτά να εξασφαλίζουν ότι όσοι εγκαθίστανται στη Βρετανία θα καλύψουν κενά που υπάρχουν στην αγορά εργασίας και όχι «ότι θα πάρουν τις δουλειές που μπορούν να κάνουν οι Βρετανοί».
Το ζήτημα της μετανάστευσης ήταν ένα από τα βασικά πίσω από την ψήφο των Βρετανών να φύγουν από την ΕΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- H αντιύλη βγήκε για πρώτη φορά από το εργαστήριο – Ιστορική βόλτα με φορτηγό του CERN
- Οι χειρότεροι Μπακς της εποχής Αντετοκούνμπο: Η κόντρα με τον Γιάννη, τα αρνητικά ρεκόρ και η λευκή πετσέτα
- H Δανία αναζητεί τη νέα της κυβέρνηση μετά τις βουλευτικές εκλογές – Τα σενάρια
- ΕΕ: Νέα στρατηγική για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών – Επιπλέον αεροσκάφη και προληπτική τοποθέτηση πυροσβεστών
- Ήγγικεν η θερινή ώρα – Την Κυριακή γυρίζουμε τους δείκτες μπροστά
- Η Τουρκία υπογράφει συμφωνία δισεκατομμυρίων με το Ηνωμένο Βασίλειο για την απόκτηση μαχητικών αεροσκαφών

