Τσίπρας: Καλά νέα για την ελάφρυνση του χρέους ώς το τέλος του έτους
Κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης εγκαίρως και καλά νέα για την ελάφρυνση του χρέους ώς το τέλος του έτους προέβλεψε ο πρωθυπουργός μιλώντας την Τετάρτη στη Βουλή. «Μέχρι το τέλος του χρόνου περιμένουμε θετικές ειδήσεις και από αυτό το μέτωπο» είπε ο Τσίπρας. Στα μέσα Οκτωβρίου επιστρέφουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των θεσμών.
Κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης εγκαίρως και καλά νέα για την ελάφρυνση του χρέους ώς το τέλος του έτους προέβλεψε ο πρωθυπουργός μιλώντας την Τετάρτη στη Βουλή.
«Μέχρι το τέλος του χρόνου περιμένουμε θετικές ειδήσεις και από αυτό το μέτωπο» είπε ο Τσίπρας.
ΔΝΤ, ΕΕ, ESM και EKT αναμένονται στην Αθήνα στα μέσα Οκτωβρίου, για την έναρξη της δεύτερης αξιολόγησης που περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας.
Όπως αναφέρει το Reuters, η Αθήνα επιδιώκει την σύντομη ολοκλήρωσή της, ώστε οι δανειστές της να εξειδικεύσουν τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους μέχρι τα τέλη του έτους.
Στόχος της κυβέρνησης είναι τα ελληνικά κρατικά ομόλογα να ενταχθούν στο πρόγραμμα αγοράς κρατικών τίτλων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), συμπιέζοντας τις αποδόσεις τους.
«Η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει στην ώρα της» είπε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι η οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει από το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.
«Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι όχι μόνο τα έσοδα πάνε καλά… αλλά ότι μπαίνουμε σε ένα θετικό οικονομικό κύκλο από το τρίτο τρίμηνο του 2016. Για το 2017 αναμένουμε ρυθμούς ανάπτυξης που θα προσεγγίζουν το 3%» είπε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Γκρίλις σε μια ξέφρενη νύχτα μετά την ήττα από την Άρσεναλ
- Γεωργιάδης και Πλεύρης «ξαναχτύπησαν»: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα» η Διεθνής Αμνηστία και το Δικαστήριο της Χάγης
- Το in στο μπλόκο της Νίκαιας: Ξεκάθαροι οι αγρότες απέναντι στις διασπαστικές κινήσεις που «αγκάλιασε» το Μαξίμου
- Κόντρα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για τους αγρότες – «Μη ασφαλές περιβάλλον διαλόγου» καταγγέλλει η Χαριλάου Τρικούπη
- Ο ειδικός όρος του Μέσι με την ‘Ιντερ Μαϊάμι και το διπλό σενάριο για Μπαρτσελόνα
- LIVE: Aταλάντα – Ίντερ

