Η Yahoo αναμένεται να επιβεβαιώσει υποκλοπή στοιχείων εκατομμυρίων χρηστών
Αλλεπάλληλα δημοσιεύματα από τη Σίλικον Βάλεϊ προμηνύουν ότι η Yahoo Inc. -υπό πώληση στην αμερικανική εταιρεία επικοινωνιών Verizon- αναμένεται εντός της εβδομάδας να επιβεβαιώσει ότι οι ισχυρισμοί του χάκερ "Peace" ήταν αληθινοί: αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες δεν είναι οι μόνοι που έχουν τα στοιχεία για την είσοδό τους στις υπηρεσίες της.
Αλλεπάλληλα δημοσιεύματα από τη Σίλικον Βάλεϊ προμηνύουν ότι η Yahoo Inc. -υπό πώληση στην αμερικανική εταιρεία επικοινωνιών Verizon- αναμένεται εντός της εβδομάδας να επιβεβαιώσει ότι οι ισχυρισμοί του χάκερ «Peace» ήταν αληθινοί: αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες δεν είναι οι μόνοι που έχουν τα στοιχεία για την είσοδό τους στις υπηρεσίες της και ενδεχομένως και σε αυτές τρίτων, εάν μπαίνουν με το ίδιο login/password.
9to5mac.com, ReCode και άλλοι, γράφουν για την επικείμενη επιβεβαίωση από την εταιρεία που βρίσκεται εν μέσω της διαδικασίας πώλησης στην Verizon αντί 4,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Συνηγορώντας προς αυτή την κατεύθυνση, πλήθος χρηστών το Σεπτέμβριο αναφέρονται σε αλλεπάλληλες προσπάθειες μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης στον (συχνά εγκαταλελειμμένο) λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διατηρούν στο Yahoo Mail.
Someone’s trying to hack my yahoo account. Good luck figuring out my password. ?
— Louie (@cursingfaeri) September 11, 2016
to the person who’s trying to hack my yahoo account: please stop…
— yeegs (@yeager_edwards) September 19, 2016
who tries to hack into a yahoo account anymore? pic.twitter.com/vLUO6p1rcq
— कुमार आदित्य (@thekumaraditya) September 7, 2016
Νωρίτερα το καλοκαίρι, η εταιρεία είχε κάνει γνωστό ότι διερευνά τον ισχυρισμό αγνώστου ο οποίος φέρεται να υπέκλεψε και να διαθέτει online τα στοιχεία 200 εκατομμυρίων λογαριασμών. Συγκεκριμένα, η Yahoo παραδέχτηκε ότι γνώριζε πως χάκερ που εμφανίζεται με το ψευδώνυμο Peace πουλάει τα στοιχεία αυτά -«από το 2012»- αντί 1.800 δολαρίων στο Real Deal marketplace στο λεγόμενο Dark Web. Στον Peace αποδίδεται επίσης η διάθεση και η πώληση εκατομμυρίων λογαριασμών από το LinkedIn και το MySpace.
Εάν η είδηση επιβεβαιωθεί, τότε οι χρήστες που χρησιμοποιούν τον ίδιο συνδυασμό login/password που χρησιμοποιούσαν στο Yahoo σε διαφορετικές υπηρεσίες (στο ενδεχομένως νεότερο e-mail account, στο Facebook και αλλού) ενδέχεται να έχουν ανεπιθύμητες «επισκέψεις». Παράλληλα όμως, η διαδικασία της εξαγοράς μπορεί να μην ολοκληρωθεί όπως προβλεπόταν, αφού οι επενδυτές θα πρέπει να συνεκτιμήσουν την έκταση της ευθύνης που θα τους βαρύνει, η οποία μπορεί να πλησιάζει το τίμημα της εξαγοράς, εκτιμά το ReCode.
tech.in.gr
- Ανακαλείται μη ασφαλές τρόφιμο από τον ΕΦΕΤ
- Τα δεδομένα για τον Ντε Κολό – Το χαμηλό buy out και οι λεπτομέρειες του συμβολαίου του με τη Βιλερμπάν
- Μαρδοχαίος Φριζής: «Εμπρός!» ήταν το σύνθημά του
- Η Netflix εξαγόρασε το μεγαλύτερο τμήμα της Warner για 72 δισ. δολάρια
- Ακίνητα: Οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ – Ποιοι θα πληρώσουν περισσότερο και ποιοι λιγότερο το 2026
- Stoiximan GBL: Ανακοινώθηκε αλλαγή ώρας για έξι αγώνες
