Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Οι ταινίες της εβδομάδας: Άγρια Δύση και μαγικές χορδές

Εννέα ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτή την εβδομάδα. Ανάμεσά τους το φαντασμαγορικό -οπτικά- animation «Ο Κούμπο και οι Δύο Χορδές» και το διασκεδαστικό ριμέικ του «The Magnificent 7». Ξεχωρίζει το ντοκιμαντέρ του Πατρίτσιο Γκουσμάν «Νοσταλγώντας το Φως», το «Μαθήματα Ζωής» μία ταινία για τη σχέση μιας καθηγήτριας με τους μαθητές της του 2014, ενώ οι Τζόνα Χιλ και Μάιλς Τέλερ είναι «Σκυλιά του Πολέμου» και το «Blair Witch» αποκτά το πολυαναμενόμενο ριμέικ του.

Αγγελική Στελλάκη

Εννέα ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτή την εβδομάδα. Ανάμεσά τους το φαντασμαγορικό -οπτικά- animation «Ο Κούμπο και οι Δύο Χορδές» και το διασκεδαστικό ριμέικ του «The Magnificent 7». Ξεχωρίζει το ντοκιμαντέρ του Πατρίτσιο Γκουσμάν «Νοσταλγώντας το Φως», το «Μαθήματα Ζωής» μία ταινία για τη σχέση μιας καθηγήτριας με τους μαθητές της του 2014, ενώ οι Τζόνα Χιλ και Μάιλς Τέλερ είναι «Σκυλιά του Πολέμου» και το «Blair Witch» αποκτά το πολυαναμενόμενο ριμέικ του.


Ο Κούμπο και οι Δύο Χορδές

(3/5)

Ο Κούμπο κατάφερε να επιβιώσει από την οργή του παππού του. Βρήκε καταφύγιο με τη μητέρα του σε μια σπηλιά και κάθε μέρα αφηγείται μαγικές ιστορίες στους κατοίκους ενός κοντινού χωριού. Δεν πρέπει, όμως, να μένει μακριά από το σπίτι του μόλις πέσει το σκοτάδι. Ένα μαγικό ταξίδι με συντροφιά έναν πίθηκο και ένα ανθρωπόμορφο σκαθάρι, με την υπογραφή της Laika και την τεχνική του stop – motion animation. Ο Κούμπο είναι ένα οπτικό αριστούργημα, αν και σεναριακά ακολουθεί μάλλον την πεπατημένη. Ωστόσο, υπάρχουν στιγμές που εντυπωσιάζει και άλλες που συγκινεί και θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

Σκηνοθεσία: Τράβις Νάιτ
Πρωταγωνιστούν: Σαρλίζ Θερόν, Αρτ Πάρκινσον, Μάθιου ΜακΚόναχι


Και οι 7 Ήταν Υπέροχοι

(3/5)

Ένας πλούσιος και ισχυρός άνδρας απειλεί να καταστρέψει μια ολόκληρη κοιλάδα στην Άγρια Δύση για την εξόρυξη χρυσού. Μία γυναίκα θα ζητήσει τη βοήθεια ενός υπασπιστή, ο οποίος θα φτιάξει μία ομάδα επτά ατόμων, με στόχο την υπεράσπιση του χωριού. Ριμέικ της κλασικής ταινίας «The Magnificent 7», με μπόλικες δόσεις περιπέτειας και κωμικών στοιχείων. Ο Αντουάν Φουκουά (Training Day) σκηνοθετεί μία δεμένη ομάδα ηθοποιών (σε πρωταγωνιστικούς ρόλους οι Ντένζελ Ουάσινγκτον, Κρις Πρατ και Ίθαν Χοκ) και η ταινία μπορεί να μην φτάνει την ταινία του 1960, αλλά αποτελεί μια διασκεδαστική πρόταση.

Σκηνοθεσία: Αντουάν Φουκουά
Πρωταγωνιστούν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Κρις Πρατ, Ίθαν Χοκ, Βίνσεντ Ντ’ Ονόφριο

Μαθήματα Ζωής

(3,5/5)

Ρεαλιστική και συγκινητική καταγραφή της προσέγγισης μίας καθηγήτριας με τους μαθητές ενός πολυπολιτισμικού σχολείου. Μία καθηγήτρια προσπαθεί να εμπλέξει τους μαθητές της στη διαδικασία της μάθησης μέσα από μία εργασία για τα παιδιά – θύματα του Ολοκαυτώματος. Νατουραλιστικό σινεμά με μία μετρημένη και υπέροχη ερμηνεία από την Αριάν Ασκαρίντ και γεμάτη φρεσκάδα που της προσδίδουν οι νεαροί πρωταγωνιστές. Η χρήση του μοντάζ δημιουργεί ένα παζλ από στιγμές της καθημερινότητας στο σχολείο, σε μία χώρα όπου η ανεκτικότητα είναι το ζητούμενο.

Σκηνοθεσία: Μαρί Καστίγ Μεντιόν Σαρ
Πρωταγωνιστούν: Αριάν Ασκαρίντ, Αχμέντ Ντραμέ, Νοεμί Μερλάντ

Σκυλιά του Πολέμου

(2,5/5)

Η πραγματική ιστορία μίας απάτης από δύο 20χρονους που είχαν εταιρεία πώλησης όπλων και υπέγραφαν συμφωνίες με τον αμερικανικό στρατό. Ο σκηνοθέτης του Hangover προσπαθεί να κάνει κάτι αντίστοιχο με αυτό που έκανε στο Big Short o Άνταμ ΜακΚέι (επίσης με θητεία στην κωμωδία), αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο. Τα Σκυλιά του Πολέμου δεν διαθέτουν το εκλεπτυσμένο χιούμορ ή τις στιβαρές ερμηνείες που είχε «Το Μεγάλο Σορτάρισμα». Κι ενώ ο Μάιλς Τέλερς είναι αξιοπρεπής, ο Τζόνα Χιλ μοιάζει μάλλον υπερβολικός. Παρ’ όλα αυτά, η ταινία αφηγείται μία ενδιαφέρουσα ιστορία και διαθέτει γρήγορο ρυθμό.

Σκηνοθεσία: Τοντ Φίλιπς
Πρωταγωνιστούν: Μάιλς Τέλερ, Τζόνα Χιλ

Pele

(2/5)

Τα πρώτα βήματα του θρυλικού Πελέ στο ποδόσφαιρο, από την ομάδα των Νέων μέχρι την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλου στη Σουηδία. Κλασική feelgood βιογραφία με cameo εμφάνιση και του ίδιου του Πελέ και μία ενδιαφέρουσα ερμηνεία από τον Κέβιν Ντε Πάουλα. Οι θαυμαστές τόσο του Πελέ, όσο και του ποδοσφαίρου θα την απολαύσουν.

Σκηνοθεσία: Τζεφ Ζίμπαλιστ, Μάικλ Ζίμπαλιστ
Πρωταγωνιστούν: Κέβιν Ντε Πάουλα, Ροντρίγκο Σαντόρο, Ντιέγκο Μπονέτα, Βίνσεντ Ντ’ Ονόφριο


Blair Witch: Η Επιστροφή

(2/5)

Ένα εδώ και πολλά χρόνια αναμενόμενο σίκουελ της διάσημης -και κλασικής πλέον- ταινίας τρόμου. Μία παρέα νεαρών αποφασίζει να μπει στο δάσος όπου πριν από πολλά χρόνια εξαφανίστηκε μια ομάδα από ντοκιμαντερίστες. Ανάμεσά τους και ο Τζέιμς, αδελφός της Χέδερ που ήταν στην ομάδα των αγνοουμένων. Η ταινία ποντάρει στον εύκολο τρόμο και δεν φτάνει σε πρωτοτυπία την κλασική ταινία, αν και έχει μερικές ενδιαφέρουσες στιγμές που αφορούν την point of view κινηματογράφηση και τη χρήση νέων μέσων.

Σκηνοθεσία: Άνταμ Γουάινγκαρντ
Πρωταγωνιστούν: Τζέιμς Άλεν ΜακΚιουν, Κάλι Χερνάντες, Κόρμπιν Ράιντ


Η Καρδιά του Σκύλου

Με αφορμή την σχέση της με τον αγαπημένο της σκύλο, η καλλιτέχνης Λόρι Άντερσον φιλοσοφεί για τη ζωή και τον θάνατο σε μία πειραματική ταινία.

Σκηνοθεσία: Λόρι Άντερσον

Προσωπικά Μυστικά

Ο Μάικ τα έχει όλα: μία πανέμορφη γυναίκα, μια υπέροχη κόρη, ένα «έξυπνο» αυτοματοποιημένο σπίτι προηγμένης τεχνολογίας και μία επιτυχημένη εταιρεία που τον έχει κάνει ιδιαίτερα ευκατάστατο. Όταν, όμως, χαλάσει η σχέση του με τον Εντ, έναν σύμβουλο για θέματα τεχνικής υποστήριξης, ο Μάικ θα βρεθεί μπλεγμένος σε ένα θανάσιμο παιχνίδι, αφού ο Εντ θα χρησιμοποιήσει τις γνώσεις του για να παρακολουθεί την κόρη του Μάικ, να βάλει σε κίνδυνο την επιχείρησή του, ακόμη και την ζωή της οικογένειάς του.

Σκηνοθεσία: Τζον Μουρ
Πρωταγωνιστούν: Πιρς Μπρόσναν, Τζέισον Μπάρι, Κάρεν Μόσκοου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024