Προς σύγκρουση μεταξύ υπουργείου Παιδείας – ΑΕΙ για τα μεταπτυχιακά
Σε αντιπαράθεση αναμένεται να οδηγηθούν Υπουργείο Παιδείας και ΑΕΙ/ ΤΕΙ, καθώς την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τη λειτουργία των μεταπτυχιακών σπουδών.
Σε αντιπαράθεση αναμένεται να οδηγηθούν Υπουργείο Παιδείας και ΑΕΙ/ ΤΕΙ, καθώς την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τη λειτουργία των μεταπτυχιακών σπουδών.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, η Σύνοδος Πρυτάνεων έχει αποφανθεί αρνητικά στις προθέσεις του υπουργείου να ορίσει πλαφόν στα δίδακτρα των μεταπτυχιακών προγραμμάτων και σύμφωνα με πληρφορίες κάνει ευθέως λόγο για πλήγμα στο συνταγματικά κατοχυρωμένο αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ.
Κατά τις πληροφορίες, τα μεταπτυχιακά αναμένεται να διακριθούν σε δύο κατηγορίες: στα ερευνητικά, που θα μπορούν να οδηγήσουν σε διδακτορικό και θα είναι δωρεάν, και στα επαγγελματικής εξειδίκευσης, στα οποία θα υπάρχουν δίδακτρα, αλλά με πλαφόν.
Το πλαφόν στα δίδακτρα των μεταπτυχιακών αυτών θα οριστεί βάσει της υπάρχουσας οικονομικής κατάστασης της χώρας και θα κυμαίνεται στα 5.000 ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- 50 χρόνια ΣΕΚΑΠ: H JTI συνδέει την ισχυρή βιομηχανική παράδοση με το μέλλον
- Συστήματα πυροπροστασίας σε σχολικές μονάδες του Δήμου Παπάγου-Χολαργού
- Τα 9 ματς του Champions League ενδιαφέρουν τον Ολυμπιακό: Τι αποτελέσματα θέλουν απόψε οι Ερυθρόλευκοι (pics)
- To ChatGPT θα μαντεύει την ηλικία των χρηστών πριν δώσει πρόσβαση στη «λειτουργία ενηλίκων»
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Στα όριά τους οι παραγωγοί – Ζητούν να ανοίξει άμεσα η πλατφόρμα για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις
- Μουσικό Γκαλά «Ελπίδα και Αγάπη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

