Προς σύγκρουση μεταξύ υπουργείου Παιδείας – ΑΕΙ για τα μεταπτυχιακά
Σε αντιπαράθεση αναμένεται να οδηγηθούν Υπουργείο Παιδείας και ΑΕΙ/ ΤΕΙ, καθώς την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τη λειτουργία των μεταπτυχιακών σπουδών.
Σε αντιπαράθεση αναμένεται να οδηγηθούν Υπουργείο Παιδείας και ΑΕΙ/ ΤΕΙ, καθώς την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τη λειτουργία των μεταπτυχιακών σπουδών.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, η Σύνοδος Πρυτάνεων έχει αποφανθεί αρνητικά στις προθέσεις του υπουργείου να ορίσει πλαφόν στα δίδακτρα των μεταπτυχιακών προγραμμάτων και σύμφωνα με πληρφορίες κάνει ευθέως λόγο για πλήγμα στο συνταγματικά κατοχυρωμένο αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ.
Κατά τις πληροφορίες, τα μεταπτυχιακά αναμένεται να διακριθούν σε δύο κατηγορίες: στα ερευνητικά, που θα μπορούν να οδηγήσουν σε διδακτορικό και θα είναι δωρεάν, και στα επαγγελματικής εξειδίκευσης, στα οποία θα υπάρχουν δίδακτρα, αλλά με πλαφόν.
Το πλαφόν στα δίδακτρα των μεταπτυχιακών αυτών θα οριστεί βάσει της υπάρχουσας οικονομικής κατάστασης της χώρας και θα κυμαίνεται στα 5.000 ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τρόμος σε τουρνουά τένις στα ΗΑΕ: Παίκτες φεύγουν τρέχοντας το κορτ μετά από επίθεση drones (vid)
- Ιράν: Οι βομβαρδισμοί προκαλούν τρόμο στην Τεχεράνη, αλλά δεν υπάρχουν ενδείξεις για διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος
- «Νεκρός ο Κουέιντιν Ταραντίνο από πυρά του Ιράν στο Ισραήλ» – Ένα fact check
- H COSMOTE TELEKOM Χρυσός Χορηγός των Εθνικών Ομάδων Μπάσκετ μέχρι το 2030
- Ερντογάν: Επιδεινώνεται η αστάθεια στην περιοχή, η Τουρκία συνεχίζει αποφασιστικά για την ειρήνη
- Η Βρετανία στέλνει το αντιτορπιλικό HMS Dragon και ελικόπτερα στην Κύπρο