Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Νύχτες Πρεμιέρας: 10 + 1 ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε

Λίγο πριν οι σινεφίλ της Αθήνας δώσουν και πάλι το καθιερωμένο κινηματογραφικό τους ραντεβού στις αίθουσες που φιλοξενούν τις Νύχτες Πρεμιέρας, το in.gr παρουσιάζει 10 + 1 ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε.

Αγγελική Στελλάκη

Λίγο πριν οι σινεφίλ της Αθήνας δώσουν και πάλι το καθιερωμένο κινηματογραφικό τους ραντεβού στις αίθουσες που φιλοξενούν τις Νύχτες Πρεμιέρας, το in.gr παρουσιάζει 10 + 1 ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε.

Sausage Party / Πάρτι με… Λουκάνικα

Μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις που έχει να προσφέρει το φετινό Φεστιβάλ: Η ακατάλληλη animation ταινία που έχει κάνει τους θεατές να κρατούν την κοιλιά τους από τα γέλια έρχεται στις κινηματογραφικές αίθουσες. Σεθ Ρόγκεν και Έβαν Γκόλντμπεργκ ζήτησαν από τους διάσημους φίλους τους να δανείσουν τις φωνές τους σε λουκάνικα και άλλα είδη… τροφίμων, τα οποία ανακαλύπτουν ξαφνικά την αλήθεια για τη σχέση τους με τους ανθρώπους. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στις 23:00 το βράδυ στον κινηματογράφο Ideal.

La Pazza Gioia / Η Τρελή Χαρά

Μετά το εξαιρετικό «Ανθρώπινο Κεφάλαιο», ο Πάολο Βίρτσι επιστρέφει με την «Τρελή Χαρά», η οποία προβάλλεται στο πλαίσιο ειδικού αφιερώματος στο ιταλικό σινεμά. Δύο γυναίκες το σκάνε από μία ψυχιατρική κλινική και ζουν μία ξεχωριστή περιπέτεια. Η ταινία θα κάνει λαμπερή πρεμιέρα στο Παλλάς την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, ενώ στην Αθήνα θα βρεθεί η πρωταγωνίστρια Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι (αδελφή της Κάρλα Μπρούνι).



Julieta

Πάντα αγαπημένος, ο Πέδρο Αλμοδόβαρ είναι ο σκηνοθέτης που θα σηκώσει την αυλαία του Φεστιβάλ με άλλη μία ταινία αφιερωμένη στις γυναίκες. Η Χουλιέτα του προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών και επικεντρώνεται στη συνάντηση μιας 50χρονης καθηγήτριας με μια παλιά γνωστή της. Η ταινία θα προβληθεί στην έναρξη του Φεστιβάλ στις 21 Σεπτεμβρίου (στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών), ενώ άλλη μία προβολή θα γίνει την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στις 18:00 στον κινηματογράφο Ideal.



Η Τελευταία Παραλία

Το ντοκιμαντέρ του Θάνου Αναστόπουλου (σε συν-σκηνοθεσία με τον Ντάβιντε Ντελ Ντεγκάν) προβλήθηκε στο πρόσφατο Φεστιβάλ των Καννών και εντυπωσίασε. Σε μία Ευρώπη που υψώνει φράχτες, το ντοκιμαντέρ αφηγείται την ιστορία μιας παράξενης παραλίας, όπου ένας τοίχος χωρίζει τους άνδρες από τις γυναίκες. Η προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει την απονομή των καθιερωμένων βραβείων πρωτοεμφανιζόμενων δημιουργών και ηθοποιών ελληνικών ταινιών. Στις 23 Σεπτεμβρίου στον κινηματογράφο Δαναό 1, παρουσία των σκηνοθετών.

Tuxedomoon: No Tears – Momus: Amongst Women Only

Περισσότερο ένα event και λιγότερο μία προβολή. Το Φεστιβάλ μεταφέρεται στο Gagarin, τον μουσικό χώρο του Νίκου Τριανταφυλλίδη για την προβολή δύο ταινιών του και μία μουσική εκδήλωση στο πλαίσιο της ρετροσπεκτίβας «Η Αισθηματική Αγωγή του Νίκου Τριανταφυλλίδη». Συγκεκριμένα θα προβληθούν ντοκιμαντέρ για τους Tuxedomoon, καθώς και το κινηματογραφικό ντεμπούτο του σκηνοθέτη που είναι αφιερωμένο στην μουσική ιδιοσυγκρασία του Momus. Στη συνέχεια, έλληνες μουσικοί και dj αποτίνουν φόρο τιμής στον σκηνοθέτη (μεταξύ άλλων οι Μπλέιν Ρέινινγκερ, The Boy). Η είσοδος είναι ελεύθερη. Στις 23 Σεπτεμβρίου από τις 20:30 το βράδυ στο Gagarin.

The Neon Demon

Κάθε νέα ταινία του Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν (Drive) είναι γεγονός. Πόσο μάλλον όταν αφορά τον αδηφάγο κόσμο της μόδας. Η 16χρονη Τζέσι ξεκινά το σκοτεινό ταξίδι της στο Λος Άντζελες, έχοντας ως συντροφιά νέον φώτα και τους ήχους του Κλιφ Μαρτίνεζ, σε μία ταινία νεο-νουάρ, μία ένοχη απόλαυση με στυλιζαρισμένες εικόνες. Η προβολή της ταινίας θα γίνει το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στις 22:00 το βράδυ στο Odeon Όπερα 1.



David Lynch: The Art Life

Ένα ντοκιμαντέρ για το έργο του Ντέιβιντ Λιντς, αλλά και για τον άνθρωπο Λιντς. Ο σκηνοθέτης αφηγείται ιστορίες από τη ζωή του που μοιάζουν να έχουν ξεπηδήσει από το παράξενο σύμπαν των ταινιών του. Φέτος το Φεστιβάλ τιμά τον Λιντς και με μία ειδική προβολή του Blue Velvet, αφιερωμένη στον ιδρυτή των Νυχτών Πρεμιέρας, Γιώργο Τζιώτζιο. Το «David Lynch: The Art Life» προβάλλεται στις 27 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα Odeon Opera 1.





Toni Erdmann

Η ταινία που ενθουσίασε τους ξένους κριτικούς στις Κάννες και που πολλοί θεώρησαν ότι αδίκως έχασε τον Χρυσό Φοίνικα, έρχεται στις Νύχτες Πρεμιέρας. Ο λόγος για την γερμανική κωμωδία «Τόνι Έρντμαν» της Μάρεν Άντε, στο έργο της οποία το Φεστιβάλ πραγματοποιεί μίνι αφιέρωμα. Ένας πλακατζής πατέρας προσπαθεί να ανακτήσει τους χαμένους δεσμούς του με την εργασιομανή κόρη του. Στις 29 Σεπτεμβρίου στις 20:00 στον κινηματογράφο Ideal.

Η Πύλη της Δύσης

Η εμβληματική ταινία του Μάικλ Τσιμίνο προβάλλεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην οριστική, director’s cut μορφή της, ψηφιακά αποκατεστημένη, σε μία δωρεάν προβολή στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας, στο πλαίσιο του αφιερώματος για τις μειονότητες. Η προβολή θα γίνει στις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης 29ης Σεπτεμβρίου.

Νερούδα

Μία από τις δύο ταινίες του Πάμπλο Λαραΐν που θα μας απασχολήσουν το επόμενο διάστημα (η δεύτερη είναι το Jackie με την Νάταλι Πόρτμαν). Ο Λαραΐν αφηγείται την ιστορία του διάσημου ποιητή από τη Χιλή, ο οποίος βρίσκεται κυνηγημένος από το καθεστώς εξαιτίας των πολιτικών του πεποιθήσεων. Ο Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ πρωταγωνιστεί. Στις 30 Σεπτεμβρίου στο σινεμά Δαναός Ι.



+ 1

Ο Λιγδιάρης Στραγγαλιστής

Νύχτες Πρεμιέρας χωρίς «after hours» ένοχες απολαύσεις δεν γίνεται. Το Σάββατο 1η Οκτωβρίου, το Φεστιβάλ συστήνει στους ξενύχτηδες μία τέτοια ένοχη απόλαυση. Στην ταινία του Τζιμ Χόσκινγκ πατέρας και γιος ντύνονται με ρετρό γυναικεία ρούχα, ξεναγώντας ξένους τουρίστες σε ντίσκο αξιοθέατα του Λος Άντζελες. Την ίδια ώρα, ένας μανιακός δολοφόνος σκοτώνει αθώους και αφήνει πίσω του… λαδίλα. Η προβολή θα γίνει στο σινεμά Odeon Όπερα 1 στις 23:00 το βράδυ της 1ης Οκτωβρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024