Την καταχώριση του ελληνικού προϊόντος «Φάβα Φενεού» (Fava Feneou) στο μητρώο των Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων (ΠΓΕ) ενέκρινε την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η παραγωγή και καλλιέργεια του προϊόντος «Φάβα Φενεού», με το οποίο η Ελλάδα φτάνει στις 104 προστατευόμενες ονομασίες, πραγματοποιείται κυρίως στα υψίπεδα του Φενεού και της Στυμφαλίας του νομού Κορινθίας στην Πελοπόννησο.

Η ποικιλία καλλιεργείται από τα τέλη του 19ου αιώνα και έχει μεγάλη θρεπτική αξία, ενώ η τεχνογνωσία των τοπικών παραγωγών παραμένει σε μεγάλο βαθμό οικογενειακή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ