
Αλεξιάδης: Να πει ο Κ.Μητσοτάκης πού θα βρει το 1 εκατ. για φοροελαφρύνσεις
Να παρουσιάσει αναλυτικά στοιχεία για τις πηγές, από τις οποίες θα καλυφθεί η υστέρηση εσόδων από το Πρόγραμμα Φοροελαφρύνσεων, που θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ, κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ, Κ.Μητσοτάκη, ο αναπληρωτής υπουργός Τρ.Αλεξιάδης. Τονίζοντας ότι δεν έχει ακούσει καμία πρόταση από τη ΝΔ για αύξηση των εσόδων ή μείωση των δαπανών, εξέφρασε την ελπίδα όσα θα πει ο Κ.Μητσοτάκης να μην είναι η συνέχεια του προγράμματος που είχε ξεκινήσει με περικοπές σε υγεία, παιδεία, απολύσεις..
Να παρουσιάσει αναλυτικά στοιχεία για τις πηγές, από τις οποίες θα καλυφθεί η υστέρηση εσόδων από το Πρόγραμμα Φοροελαφρύνσεων, που θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ, κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, λίγα 24ωρα πριν την παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Θεσσαλονίκη.
«Για τις εξαγγελίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όλοι περιμένουμε με ενδιαφέρον να ακούσουμε πού θα βρεθεί το 1 εκατ. και παραπάνω, ετησίως, ώστε να είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν οι εξαγγελίες που έγιναν μέχρι τώρα, αλλά κι αυτές που πρόκειται να γίνουν», είπε ο κ. Αλεξιάδης, σημειώνοντας ότι εδώ και έναν χρόνο, που βρίσκεται στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, δεν έχει ακούσει ούτε μία πρόταση για τις πηγές αύξησης των δημοσίων εσόδων, ούτε και πρόταση για τις δαπάνες που θα πρέπει να περικοπούν.
«Στη λογιστική υπάρχει το ισοζύγιο, η χρέωση, η πίστωση το υπόλοιπο. Δεν μπορείς να λες πράγματα που δεν ανταποκρίνονται στα πραγματικά δεδομένα», ανέφερε και πρόσθεσε:
«Περιμένουμε όλοι να γίνουμε σοφότεροι από την ομιλία του προέδρου της ΝΔ».
Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα, όσα θα πει ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ να μην είναι η συνέχεια του προγράμματος που είχε ξεκινήσει, δηλαδή περιορισμός των δαπανών στην υγεία, την παιδεία ή περιορισμός δαπανών με απολύσεις που είχαν ξεκινήσει «και ευτυχώς σταμάτησαν».
Ο κ. Αλεξιάδης, αξιοποίησε ερώτηση που είχε κάνει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δ. Καμμένος, για υστέρηση εσόδων από τον ΦΠΑ και την αδυναμία πάταξης της φοροδιαφυγής, προκειμένου να παρουσιάσει στοιχεία για τα βήματα που έχει κάνει το υπουργείο, με στόχο τη βελτίωση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ.
Τέλος, τόνισε ότι πολύ σύντομα θα έρθει το νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα άμεσης διασύνδεσης των φορολογικών μηχανισμών και άρα καλύτερους και ταχύτερους ελέγχους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- 15χρονη έπεσε στον Ισθμό της Κορίνθου – Μετεφέρθηκε τραυματισμένη στο νοσοκομείο
- Κηφισιά: Αδίστακτοι ληστές φίμωσαν 77χρονο και με την απειλή όπλου πήραν κοσμήματα αξίας 100.000 ευρώ
- Πώς οι Καρντάσιαν κατέκτησαν τον κόσμο – Η ανατομία του καρτέλ της δόξας, το sex tape και το τέλος του
- Μεγάλη ένταση ανάμεσα σε Αταμάν και Μαρτίνεθ – Αποβλήθηκαν και οι δυο (pics)
- Περιστέρι Bettson – ΠΑΟΚ 72-77: Το 2Χ2 ο «δικέφαλος» με Μπεβερλι και πρόκριση στα ημιτελικά (vid)
- Κουτσούμπας: Ο λαός έχει ανάγκη να απαλλαγεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τους επίδοξους διαχειριστές
