Αστυνομικοί: Όσο η κυβέρνηση αθετεί τις υποχρεώσεις της η σύγκρουση θα είναι διαρκής
Συμβολική ένστολη διαμαρτυρία έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, στην Πανεπιστημίου, πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας αστυνομικοί, με αίτημα την πλήρη συμμόρφωση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης «στα διατασσόμενα με τελεσίδικο και ξεκάθαρο τρόπο από την Ολομέλεια του Συμβουλίου» για τα μισθολογικά τους.
Συμβολική ένστολη διαμαρτυρία έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, στην Πανεπιστημίου, πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας αστυνομικοί, με αίτημα την πλήρη συμμόρφωση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης «στα διατασσόμενα με τελεσίδικο και ξεκάθαρο τρόπο από την Ολομέλεια του Συμβουλίου» για τα μισθολογικά τους.
Σύμφωνα με την Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), οι αποφάσεις του ΣτΕ για τα κανάλια εφαρμόζονται άμεσα, ενώ οι αποφάσεις του ΣτΕ που δικαιώνουν τους εργαζόμενους ένστολους δεν εφαρμόζονται ποτέ.
«Δυο μέτρα και δυο σταθμά; Γιατί; Αυτό είναι Δημοκρατία; Αυτό είναι Κράτος Δικαίου;» αναρωτιέται και σε πανό που ανάρτησε η ΠΟΑΣΥ έξω από το ΣτΕ.
«Δυστυχώς, για άλλη μια φορά βιώνουμε την απαράδεκτη πρακτική του πολιτικού συστήματος να μην εφαρμόζει δικαστικές αποφάσεις όταν αφορούν τον απλό πολίτη, αλλά να σφυρίζει αδιάφορα όταν πρόκειται το ίδιο το κράτος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, και μάλιστα, απαξιώνοντας ακόμα και τη Δικαιοσύνη» υποστηρίζουν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί.
Καλούν την κυβέρνηση, «αντί να υπεκφεύγει με την εκπόνηση νέου ειδικού μισθολογίου Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων», όπως ανακοινώθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, να συμμορφωθεί πλήρως με τις αποφάσεις του ΣτΕ, αποκαθιστώντας μισθούς και συντάξεις, καθώς «αυτό επιτάσσει η συνταγματική τάξη, αυτό απαιτεί ο ένστολος!».
Οι αστυνομικοί, από κοινού με πυροσβέστες και λιμενικούς, οργανώνουν πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη (πλατεία Δικαστηρίων-άγαλμα Βενιζέλου), την προσεχή Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα.
«Όσο η κυβέρνηση συνεχίζει να αθετεί τις υποχρεώσεις της, η σύγκρουση με τα ψέματά της θα είναι διαρκής. Σεβαστείτε τους ένστολους! Μην απαξιώνετε τη ζωή μας!» αναφέρει η ΠΟΑΣΥ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μυστηριώδης προϊστορικός οργανισμός των 8 μέτρων ανήκε σε «χαμένο παρακλάδι της ζωής»
- Παραδέχθηκε την ανωτερότητα του αντιπάλου ο Τσιτσιπάς: «Ήταν άψογος στα κρίσιμα σημεία»
- Εξεταστική – ΟΠΕΚΕΠΕ: Κατάθεση για 13 χρόνια πριν – «Καμία σχέση με τη συντονισμένη απάτη που βλέπουμε σήμερα»
- Greek Tourism on Track for Record Revenues in 2025
- Άμεση αντίδραση σε πλημμυρικά φαινόμενα στην Καλαμάτα
- Ο Σπαλέτι απάντησε σε… προπονητή της εξέδρας: «Αν δεν σου αρέσει η Γιουβέντους, κάτσε σπίτι» (vid)
