Κατά 800 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν τα χρέη προς την Εφορία τον Ιούλιο
Νέα αύξηση κατά 800 εκατ. ευρώ σημείωσαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο τον Ιούλιο, ενώ στοιχείο που προκαλεί ανησυχία είναι ότι σημειώθηκε αύξηση και του αριθμού των φορολογουμένων με χρέη που πλέον φθάνουν τα 4.128.692 άτομα. Θετικό είναι ωστόσο ότι ο ρυθμός μεγέθυνσης των χρεών μειώθηκε τον Ιούλιο αισθητά έναντι του Ιουνίου. Από την αρχή του έτους δημιουργήθηκαν συνολικά 7,6 δισ. ευρώ νέες οφειλές.
Νέα αύξηση κατά 800 εκατ. ευρώ σημείωσαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο τον Ιούλιο, ενώ στοιχείο που προκαλεί ανησυχία είναι ότι σημειώθηκε αύξηση και του αριθμού των φορολογουμένων με χρέη που πλέον φθάνει τα 4.128.692 άτομα. Θετικό είναι ωστόσο ότι ο ρυθμός μεγέθυνσης των χρεών μειώθηκε τον Ιούλιο αισθητά έναντι του Ιουνίου (αύξηση κατά 800 εκατ. ευρώ, έναντι αύξησης 1,2 δισ. ευρώ τον Ιούνιο).
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων από τις αρχές του έτους, το σύνολο των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών ανήλθε σε 7,618 δισ. ευρώ.
Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ακόμη ότι ο αριθμός των φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία αυξήθηκε, τον Ιούλιο, κατά 125.000 και ο συνολικός αριθμός τους έφθασε τους 4.128.962.
Επίσης, συνολικά έως και τον Ιούλιο, από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων είχαν εφαρμοσθεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης (κατασχέσεις) για οφειλές προς το Δημόσιο σε 774.282 φορολογούμενους έναντι 755.806, τον Ιούνιο.
Ο αριθμός των οφειλετών στους οποίους μπορεί να επιβληθούν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, αυξήθηκε σε 1.573.858 από 1.492.088, τον Ιούνιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το Bandcamp δείχνει «κόκκινη κάρτα» στη μουσική που παράγεται με AI
- Πυρά ΣΥΡΙΖΑ: Σε παράλληλο σύμπαν ο Μητσοτάκης, η πολιτική αλλαγή γίνεται όλο και πιο αναγκαία
- Αιτωλοακαρνανία: Πώς έγινε το άγριο φονικό – «Ελάτε να με πάρετε από το σπίτι, εγώ τον σκότωσα»
- Παναθηναϊκός: Χάνει και το ματς με τον ΠΑΟΚ ο Ναν
- Αστρονομική αποζημίωση πολλών δισ. δολαρίων ζητεί ο Έλον Μασκ από OpenAI και Microsoft
- Χαμενεΐ: Εγκληματίας ο Τραμπ – Δεν θα σύρουμε τη χώρα σε πόλεμο
