Κομισιόν: Λαμβάνουμε υπόψη τη δήλωση Χουλιαράκη για την ΕΛΣΤΑΤ
H Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της τη δήλωση Χουλιαράκη, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση έχει πλήρη εμπιστοσύνη στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Εurostat, δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος της, Μαργαρίτης Σχοινάς. Το θέμα θα συζητηθεί στο Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου, επιβεβαίωσε ο ίδιος.
Την πάγια θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την ανάγκη να διασφαλιστεί η αξιοπιστία και η ποιότητα των ελληνικών στατιστικών στοιχείων, στα οποία βασίζεται το ελληνικό πρόγραμμα, επανέλαβε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπός της, Μαργαρίτης Σχοινάς.
Σε συνέχεια της επιστολής των τριών επιτρόπων για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ, ο κ. Σχοινάς τόνισε ότι η Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, στη Βουλή των Ελλήνων, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση έχει πλήρη εμπιστοσύνη στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Εurostat.
O κ. Σχοινάς ανέφερε ότι η Ελλάδα περιλαμβάνεται στην ατζέντα του Eurogroup που θα γίνει στις 9 Σεπτεμβρίου στη Μπρατισλάβα και η Επιτροπή αναμένει ότι θα συζητηθεί και το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- O Σκύλος που έκλαιγε βουβά τις Νύχτες: Το νέο έργο του Θέμη Μουμουλίδη
- ΠΑΣΟΚ: Οι κάλπες, τα «τιμάρια» και η κόντρα για τις συνεργασίες
- Ακριβός στα προσωπικά δεδομένα όταν τρώει κρακεράκια και φθηνός όταν παρακολουθείται με Predator, ο Άδωνις
- Δίκη email-gate στον απόηχο των υποκλοπών: Ποιοι προσπαθούν να ξεπλύνουν τους κατηγορούμενους για το σκάνδαλο
- Νέα συλλογική σύμβαση στον επισιτισμό: Αυξήσεις στα όρια του κατώτατου μισθού
- Βρυξέλλες: Κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής – Αναζητούνται λύσεις για την άνοδο των τιμών της ενέργειας


