Ντράγκι: Δεν μπορεί να προσδιοριστεί ο χρόνος ένταξης της Ελλάδας στο QE
Η ΕΚΤ δεν μπορεί να προσδιορίσει το χρονοδιάγραμμα ένταξης της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, ύψους 80 δισ. ευρώ μηνιαίως, είπε ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι σε απαντητική επιστολή του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν μπορεί να προσδιορίσει το χρονοδιάγραμμα ένταξης της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, ύψους 80 δισ. ευρώ μηνιαίως, είπε ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι σε απαντητική επιστολή του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη.
«Το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την απόκτηση διαπραγματεύσιμων αξιών που έχει εκδώσει ή εγγυάται η Ελληνική Δημοκρατία στο πλαίσιο του προγράμματος (PSPP) δεν μπορεί να προσδιοριστεί αυτή τη στιγμή» είπε o Μ.Ντράγκι.
Ο Ντράγκι θυμίζει στη γραπτή απάντησή του ότι η ΕΚΤ έκανε στις 22 Ιουνίου και πάλι δεκτά τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα για τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών.
Θυμίζει, επίσης, τη θέση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ ότι για την αγορά των ελληνικών ομολόγων θα λάβει υπόψη την πρόοδο σχετικά με την ανάλυση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
Σημειώνει δε τη δήλωση του Eurogroup της 25ης Μαΐου, ότι εξετάζει την εφαρμογή σειράς μέτρων για την επαναφορά του χρέους σε καθοδική τροχιά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παναθηναϊκός: Ο Αταμάν άφησε ξανά εκτός 12άδας τον Χολμς
- Ιωάννινα: Πέθανε ο αστυνομικός που αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο Αστυνομικό Μέγαρο
- «Τεράστιο διακύβευμα»: Πώς ένας παρατεταμένος πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κλονίσει την παγκόσμια οικονομία
- Ο Νετανιάχου καλεί τους Ευρωπαίους ηγέτες να τον ακολουθήσουν στον πόλεμο κατά του Ιράν – Η αναφορά στην Κύπρο
- LIVE: Μπαρτσελόνα – Ράγιο Βαγιεκάνο
- Forbes: Ποιοι είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι ηθοποιοί του Χόλιγουντ – Ποιος στην πρώτη θέση
