Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Οι ταινίες της εβδομάδας: Ντόρι και… Αθηναίος Μπορν

Με πέντε νέες ταινίες έρχεται ο Σεπτέμβριος. Κι ενώ τα βλέμματα είναι στραμμένα στον νέο Τζέισον Μπορν (μέρος της πλοκής εκτυλίσσεται στην Αθήνα, αλλά γυρίστηκε στην Τενερίφη), η ταινία της εβδομάδας είναι «Ο Δρόμος για το Λα Παζ» του Φρανσίσκο Βαρόνε, ενώ ενδιαφέρουσες κινηματογραφικές προτάσεις είναι τόσο το «Ψάχνοντας τη Ντόρι», όσο και το «Sing Street». Η Αντέλ Εξαρχόπουλος ερμηνεύει μια κρατούμενη που ερωτεύεται τον διευθυντή των φυλακών στο «Παράφορα».

Αγγελική Στελλάκη

Με πέντε νέες ταινίες έρχεται ο Σεπτέμβριος. Κι ενώ τα βλέμματα είναι στραμμένα στον νέο Τζέισον Μπορν (μέρος της πλοκής εκτυλίσσεται στην Αθήνα, αλλά γυρίστηκε στην Τενερίφη), η ταινία της εβδομάδας είναι «Ο Δρόμος για το Λα Παζ» του Φρανσίσκο Βαρόνε, ενώ ενδιαφέρουσες κινηματογραφικές προτάσεις είναι τόσο το «Ψάχνοντας τη Ντόρι», όσο και το «Sing Street». Η Αντέλ Εξαρχόπουλος ερμηνεύει μια κρατούμενη που ερωτεύεται τον διευθυντή των φυλακών στο «Παράφορα».

Τζέισον Μπορν

(2/5)

Ο Ματ Ντέιμον επιστρέφει στον ρόλο του Τζέισον Μπορν. Ο Μπορν βρίσκεται στην Αθήνα και έχει απομακρυνθεί από τα όσα συμβαίνουν στην CIA, όταν το παρελθόν του θα έρθει να τον συναντήσει. Θέλοντας να μάθει περισσότερα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθανε ο πατέρας του, ο Μπορν θα ξεκινήσει ένα ταξίδι που θα τον οδηγήσει από την Αθήνα των διαδηλώσεων στο Βερολίνο και από εκεί σε Λονδίνο και Λας Βέγκας. Ο Πολ Γκρίνγκρας σκηνοθετεί μία γεμάτη νεύρο περιπέτεια με υποτυπώδες σενάριο. Οι σκηνές δράσης κουράζουν από κάποια στιγμή και ύστερα, αλλά η εμπειρία του Γκρινγκράς στη σκηνοθεσία και οι μετρημένες ερμηνείες των ηθοποιών κάνουν την ταινία ενδιαφέρουσα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και το νέο Μπορν γυρίστηκε στην Τενερίφη, καταφέρνει να την μετατρέψει αρκετά καλά σε Αθήνα -τουλάχιστον τους ξένους θεατές θα τους πείσει.

Σκηνοθεσία: Πολ Γκρίνγκρας
Πρωταγωνιστούν: Ματ Ντέιμον, Αλίσια Βικάντερ, Τζούλια Στάιλς, Τόμι Λι Τζόουνς, Βενσάν Κασέλ

Ψάχνοντας τη Ντόρι

(3/5)

Έναν χρόνο μετά τα γεγονότα του «Ψάχνοντας τον Νέμο», η Ντόρι, ο Μάρλιν και ο Νέμο ζουν μαζί. Όταν η Ντόρι θυμηθεί τους γονείς της θα προσπαθήσει να τους βρει και θα μπλεχτεί σε μία νέα περιπέτεια που θα οδηγήσει τον Νέμο και τον Μάρλιν στο κατόπι της. Η ταινία μπορεί να μην φτάνει στο επίπεδο του «Ψάχνοντας τον Νέμο», αλλά παραμένει τρυφερή και συγκινητική -είναι λίγο πιο «σκοτεινή» σε σχέση με τον Νέμο. Οι αγαπημένοι χαρακτήρες επιστρέφουν και δίνουν μαθήματα εμπιστοσύνης στους άλλους και στον εαυτό σου, αν και το φινάλε της Pixar μοιάζει μάλλον «βιαστικό» και υπερβολικό.

Σκηνοθεσία: Άντριου Στάντον, Άνγκους ΜακΛέιν




Ο Δρόμος για το Λα Παζ

(3,5/5)

Νεαρός άνεργος Αργεντινός αποφασίζει να λειτουργήσει παράνομο ταξί. Συναντά ηλικιωμένο μουσουλμάνο που του ζητά να τον μεταφέρει στο Λα Παζ, από όπου θα πραγματοποιήσει ένα ταξίδι – όνειρο ζωής προς την Μέκκα. Τρυφερή και αστεία, η ταινία του Φρανσίσκο Βαρόνε αποτελεί ένα μάθημα στον σεβασμό της διαφορετικότητας, ενώ έχει την τύχη να διαθέτει δύο πολύ καλές ερμηνείες από τους Ροντρίγκο ντε λα Σέρνα και Ερνέστο Σουάρες. Η ταινία προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπου απέσπασε τον Χάλκινο Αλέξανδρο.

Σκηνοθεσία: Φρανσίσκο Βαρόνε
Πρωταγωνιστούν: Ροντρίγκο ντε λα Σέρνα, Ερνέστο Σουάρες, Ελίσα Καρικάγιο


Sing Street

(3/5)

Μαθητής που ζει στην Ιρλανδία και αντιμετωπίζει οικογενειακά προβλήματα αποφασίζει να φτιάξει ένα συγκρότημα για να εντυπωσιάσει ένα κορίτσι. Η ταινία του Τζον Κάρνεϊ αποτίει φόρο τιμής στη μουσική (και στο στυλ) της δεκαετίας του 1980 και αποτελεί μία feelgood πρόταση. Ο δημιουργός ταινιών όπως τα «Once» και «Begin Again» εξειδικεύεται στις γλυκόπικρες μουσικές ταινίες και εδώ φαίνεται να αντλεί έμπνευση από την ιρλανδική του καταγωγή. Όμορφα τραγούδια (εκτός από τα original έχουμε τραγούδια των The Clash, Duran Duran, A-Ha, The Cure), μεστές ερμηνείες -ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον νεαρό πρωταγωνιστή που μοιάζει να μικραίνει και να μεγαλώνει ηλικιακά μέσα στη δίωρη διάρκεια της ταινίας-, μία ταινία που θυμίζει έναν ευχάριστο και ταυτόχρονα θλιμμένο σκοπό που σου κολλάει στο μυαλό.

Σκηνοθεσία: Τζον Κάρνεϊ
Πρωταγωνιστούν: Φέρντια Γουόλς-Πίιλο, Άινταν Γκίλεν, Μαρία Ντόιλ Κένεντι


Παράφορα

(1,5/5)

Η Άννα, νεαρή κρατούμενη σε γαλλικές φυλακές, ερωτεύεται τον Ζαν, τον διευθυντή της φυλακής. Το πάθος τους μοιάζει καταστροφικό, καθώς μεταξύ άλλων ο Ζαν είναι παντρεμένος. Η Αντέλ Εξαρχόπουλος πρωταγωνιστεί σε μία ταινία για (έναν ακόμη) απαγορευμένο έρωτα που βασίζεται σε πραγματική ιστορία (και διασκευάστηκε από μυθιστόρημα διευθυντή φυλακών). Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και την φρεσκάδα της Εξαρχόπουλος, η χημεία της με τον συμπρωταγωνιστή της Γκιγιόμ Γκαγιέν είναι ανύπαρκτη.

Σκηνοθεσία: Πιέρ Γκοντό
Πρωταγωνιστούν: Γκιγιόμ Γκαγιέν, Αντέλ Εξαρχόπουλος



Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024