Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι δωρεάν εκδηλώσεις στο ΚΠΙΣΝ το Σεπτέμβριο

Οι δωρεάν εκδηλώσεις στο ΚΠΙΣΝ το Σεπτέμβριο

Στόχος των εκδηλώσεων είναι να μετατρέψουν το ΚΠΙΣΝ σε ένα ανοιχτό, ζωντανό χώρο όπου όλοι οι πολίτες έχουν πρόσβαση στις τέχνες, τον πολιτισμό, την παιδεία, τον αθλητισμό, έναν χώρο που προωθεί τη δημιουργικότητα, αλλά και τον διάλογο με το αύριο που ονειρευόμαστε για την πόλη και την κοινωνία μας.

Οι εκδηλώσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεχίζονται αδιάκοπτα και τον Σεπτέμβριο.

Όπως ανακοίνωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στις 16 Αυγούστου παρέλαβε το έργο από την κοινοπραξία, ξεκινώντας έτσι και επίσημα την διαδικασία μετάβασης του έργου στο Ελληνικό Δημόσιο. Παράλληλα το ΙΣΝ με την ολοκλήρωση της κατασκευής του ΚΠΙΣΝ, θέλησε να καταστήσει το έργο άμεσα προσιτό για το κοινό, παρουσιάζοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα το συνοδεύσουν καθ’ όλη τη διαδικασία παράδοσής του, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το ξεκίνημα του νέου έτους. Οι εκδηλώσεις, οι οποίες είναι με ελεύθερη είσοδο και ανοιχτές προς όλους, πραγματοποιούνται με αποκλειστική δωρεά του ΙΣΝ.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι να μετατρέψουν το ΚΠΙΣΝ σε ένα ανοιχτό, ζωντανό χώρο όπου όλοι οι πολίτες έχουν πρόσβαση στις τέχνες, τον πολιτισμό, την παιδεία, τον αθλητισμό, έναν χώρο που προωθεί τη δημιουργικότητα, αλλά και τον διάλογο με το αύριο που ονειρευόμαστε για την πόλη και την κοινωνία μας.

Στο πλαίσιο των αθλητικών δραστηριοτήτων, η ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος», διοργανώνει μεταξύ άλλων αγώνες δρόμου για μικρούς και μεγάλους. Τις ημέρες των αγώνων οι συμμετέχοντες θα έχουν στη διάθεσή τους τις δωρεάν υπηρεσίες που προσφέρουν οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες, οι οποίες υλοποιούνται από την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος» υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α` Πανεπιστημιακής Ορθοπεδικής Κλινικής. Οι δράσεις της ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος» χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από το ΙΣΝ.

Συγκεκριμένα στις 10 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων και αγώνας βάδισης 2 χιλιομέτρων μόνο για γυναίκες. Την ίδια μέρα από τις 09:00 έως τις 17:00, το ιατρικό προσωπικό των Κινητών Ιατρικών Μονάδων θα προσφέρει υπηρεσίες και δωρεάν εξετάσεις που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων δωρεάν ψηφιακή τρισδιάστατη μαστογραφία, τεστ Παπ, οστική πυκνότητα, υπέρηχους μαστού και συμβουλές άσκησης και διατροφής.

Παρόμοιες δράσεις θα διεξαχθούν στις 2 Οκτωβρίου όπου πρόκειται να πραγματοποιηθεί αγώνας 2 χιλιομέτρων για παιδιά με τη συμμετοχή και παιδιών από τα Special Olympics κατά την οποία θα προσφερθούν δωρεάν υπηρεσίες από παιδιάτρους, οφθαλμίατρους, οδοντίατρους, ορθοπεδικούς και διατροφολόγους. Τέλος στις 27 Νοεμβρίου παράλληλα με τον αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων για άνδρες, θα πραγματοποιηθεί ανάλογη δράση προσφοράς πρωτοβάθμιας περίθαλψης με ειδικές προληπτικές εξετάσεις για προστάτη, καρδιαγγειακό έλεγχο, έλεγχο εντέρου κτλ.

Το καθιερωμένο πλέον πρόγραμμα προβολών «Park Your Cinema» συνεχίζεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή ανανεώνοντας το ραντεβού του με το σινεφίλ κοινό της πόλης.

Μέσα στον Σεπτέμβριο, το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος φιλοξενεί δύο ξεχωριστά Σαββατοκύριακα της σειράς μουσικών συναυλιών Parklife παρουσιάζοντας μουσικές μελωδίες διαφορετικού ύφους. Στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου, σε ένα διήμερο αφιερωμένο στην ελληνική παραδοσιακή μουσική, το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος στήνει ένα μουσικό πανηγύρι.

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου ταξιδεύουμε με τον Ψαραντώνη, την Κατερίνα Παπαδοπούλου και τους Anastatica Project, με την συμμετοχή του Σωκράτη Σινόπουλου.

Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου την σκυτάλη παίρνει ο Πέτρος (Πετρολούκας) Χαλκιάς και το μουσικό σχήμα Θρακόμελο.

Το διήμερο 24 και 25 Σεπτεμβρίου, αφιερωμένο στους ήχους της κλασσικής μουσικής, ο Mozart, ο Puccini, ο Verdi αλλά και νέες ερμηνείες των Beatles συναντιούνται στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, η MOYSA – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης συναντά τον Γιώργο Εμμανουήλ Λαζαρίδη ενώ την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την Ορχήστρα, Χορωδία, την Παιδική Χορωδία και Μονωδούς της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε μουσική διεύθυνση Ηλία Βουδούρη. Επιπλέον συνεχίζεται στο Κέντρο Επισκεπτών η σειρά συναυλιών Music Escapades φιλοξενώντας μουσική για ονειροπόλους με ηλεκτρονικές επιρροές και minimal αισθητική.

Τέλος συνεχίζονται οι ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας, οι οποίες σε συνέχεια της μεγάλης ζήτησης έχουν πλέον αυξηθεί σε επτά καθημερινές ξεναγήσεις.

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης, και προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατό περισσότεροι επισκέπτες, θα απαιτείται πλέον προεγγραφή μόνο για τις οργανωμένες ξεναγήσεις στα κτήρια της ΕΒΕ και της ΕΛΣ και για τις μεμονωμένες αθλητικές δραστηριότητες όπως οι αγώνες. Η συμμετοχή στα υπόλοιπα προγράμματα και στις καθημερινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιείται με σειρά προτεραιότητας.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες:

Ελεύθερη είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι διαθέσιμο στο www.SNFCC.org/events

Ώρες λειτουργίας του ΚΠΙΣΝ
Το θερινό ωράριο λειτουργίας του ΚΠΙΣΝ θα είναι από τις 06:00 π.μ. έως τα μεσάνυχτα. Το χειμερινό ωράριο λειτουργίας θα είναι από τις 06:00 έως τις 20:00.

Κατοικίδια
Κατοικίδια εισέρχονται στον χώρο μόνο με τη συνοδεία του ιδιοκτήτη τους, ο οποίος οφείλει να τα έχει υπό την εποπτεία του καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στο χώρο και να μεριμνά για τις ακαθαρσίες τους. Η πρόσβαση των κατοικίδιων απαγορεύεται στο Ξέφωτο και το Λαβύρινθο καθώς και στους παιδότοπους.

Παιδότοποι
Οι παιδότοποι θα λειτουργήσουν αφού εξασφαλιστούν οι αναγκαίες άδειες για τις οποίες έχουν ήδη δρομολογηθεί οι απαιτούμενες ενέργειες. Εντωμεταξύ οι επισκέπτες έχουν απευθείας πρόσβαση από το ΚΠΙΣΝ στην παιδική χαρά του Δημοτικού Πάρκου Αθλητισμού και Αναψυχής του Δήμου Καλλιθέας, το οποίο γειτνιάζει με το ΚΠΙΣΝ. Το Δημοτικό Πάρκο σχεδιάστηκε από το Renzo Piano Building Workshop, αρχιτέκτονα του ΚΠΙΣΝ, και ολοκληρώθηκε με αποκλειστική δωρεά του ΙΣΝ.

✓ Μεταφορά & Parking
Για την διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το ΚΠΙΣΝ θα προσφέρεται δωρεάν μεταφορά του κοινού με την χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Η υπηρεσία αφορά στις εκδηλώσεις των ενοτήτων: Δραστηριότητες για Παιδιά, Αθλητισμός και Ευεξία, Parklife και Park Your Cinema, ενώ δεν περιλαμβάνει τις καθημερινές ξεναγήσεις. Το λεωφορείο, το οποίο φέρει το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από τον σταθμό Συγγρού – Φιξ επί της οδού Καλλιρρόης και καταλήγει στην οδό Ευριπίδου (αρχή Εσπλανάδας), και αντίστροφα. Τα δρομολόγιά του πραγματοποιούνται 30 λεπτά πριν την έναρξη και 30 λεπτά μετά τη λήξη κάθε εκδήλωσης καθημερινά.

Επιπλέον κάθε Παρασκευή από τις 17:00 έως τα μεσάνυχτα και κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 06:00 έως τα μεσάνυχτα τα δρομολόγια του shuttle bus θα πραγματοποιούνται κάθε 30 λεπτά, ακριβώς και μισή, από τον σταθμό Συγγρού – Φιξ προς την οδό Ευριπίδου και αντίστροφα.

To parking, χωρητικότητας 1.000 θέσεων, θα λειτουργήσει προσωρινά χωρίς χρέωση ενώ σε δεύτερο χρόνο προβλέπεται να υπάρχει αντίτιμο. To parking θα ακολουθεί τις ώρες λειτουργίας του ΚΠΙΣΝ.

Καντίνες
Για την άμεση εξυπηρέτηση των επισκεπτών, θα λειτουργούν στους εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ προσωρινά καντίνες, ενώ σε μεταγενέστερο χρόνο θα λειτουργούν, σε μόνιμη βάση, εστιατόριο και καφέ.

Wi-Fi
Σε όλους τους χώρους του ΚΠΙΣΝ διατίθεται δωρεάν WiFi. Tο όνομα του δικτύου είναι SNFCC-FREE-WIFI.

Στοιχεία επικοινωνίας Κέντρου Επισκεπτών για τις προεγγραφές και τυχόν άλλες διευκρινίσεις:
Τηλ: 216 8091001/002/003
E-mail: visitorscenter@snfcc.org
Διεύθυνση: Ευριπίδου & Δοϊράνης, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, Καλλιθέα

entertainment.in.gr

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024