Καμπούλ: Στο αίμα έληξε η πολιορκία στο αμερικανικό πανεπιστήμιο
Τη ζωή δώδεκα ατόμων στοίχισε η επίθεση ενόπλων στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, με την αστυνομία που είχε περικυκλώσει τις εγκαταστάσεις να εξοντώνει στο τέλος δύο ενόπλους. Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.
Τη ζωή δώδεκα ατόμων στοίχισε η επίθεση ενόπλων στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, με την αστυνομία που είχε περικυκλώσει τις εγκαταστάσεις να εξοντώνει στο τέλος δύο ενόπλους.
Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.
Η επίθεση είχε ξεκινήσει το απόγευμα της Τετάρτης με εκρήξεις και πυρά -που φαίνεται ότι στόχο είχαν να καταφέρουν να περάσουν οι ένοπλοι τον έλεγχο.
Η είσοδος των ενόπλων πυροδότησε πανικό, με τους σπουδαστές να πηδούν από τα παράθυρα για να διαφύγουν ή να ταμπουρώνονται σε αίθουσες. Την ώρα της επίθεσης θεωρείται ότι στις εγκαταστάσεις βρίσκονταν περίπου 500 άτομα, με τη μεγάλη πλειονότητά τους να καταφέρνει να ξεφεύγει.
Η αστυνομία περικύκλωσε τις εγκαταστάσεις και σταδιακά πλησίαζε το σημείο που είχαν κλειστεί οι ένοπλοι.
Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, μετά τη λήξη της επιχείρησης οι νεκροί ήταν επτά σπουδαστές, δύο αστυνομικοί και δύο μέλη της ασφάλειας του πανεπιστημίου. Νεκροί από τα πυρά των αστυνομικών είχαν επιπλέον πέσει οι δύο δράστες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σύνοδος κορυφής – ΕΕ: Οι αποφάσεις για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, τη Γροιλανδία και την Αρκτική
- Ο Τραμπ δηλώνει ότι «μεγάλη δύναμη» του στρατού των ΗΠΑ κινείται προς το Ιράν
- Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Ανάγκη να διατηρηθούν οι ευρωατλαντικές σχέσεις σε «λειτουργικό» επίπεδο
- Η ΕΕ χαιρετίζει την απόφαση Τραμπ για τους δασμούς – Εκφράζει «σοβαρές αμφιβολίες» για το Συμβούλιο Ειρήνης
- Ουκρανία: Τουλάχιστον 1 νεκρός και 20 τραυματίες από ρωσικά πλήγματα στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας
- Ρωσία: Στρατηγικά βομβαρδιστικά εκτέλεσαν περιπολία πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα
