Φιλιππίνες: 1.900 νεκροί στον «πόλεμο κατά των ναρκωτικών» του προέδρου
Ο επικεφαλής της αστυνομίας των Φιλιππίνων δήλωσε ότι περισσότερα από 1.900 άτομα έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες επτά εβδομάδες στον «πόλεμο κατά των ναρκωτικών» που κήρυξε ο πρόεδρος της χώρας, ο «τιμωρός» Ροντρίγκο Ντούτερτε.
Ο επικεφαλής της αστυνομίας των Φιλιππίνων δήλωσε ότι περισσότερα από 1.900 άτομα έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες επτά εβδομάδες στον «πόλεμο κατά των ναρκωτικών» που κήρυξε ο πρόεδρος της χώρας, ο «τιμωρός» Ροντρίγκο Ντούτερτε.
Ο Ρόναλντ ντέλα Ρόσα μίλησε στη Γερουσία για την αύξηση των νεκρών από την ανάληψη των καθηκόντων από τον Ντούτερτε.
Ο επικεφαλής της αστυνομίας είπε ότι περίπου 750 άτομα σκοτώθηκαν στη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων και ότι οι υπόλοιποι θάνατοι ερευνώνται.
Ο Ντούτερτε έχει καλέσει τους πολίτες να πυροβολούν και να σκοτώνουν εμπόρους ναρκωτικών που διαφεύγουν της σύλληψης και επανέλαβε ότι ο θάνατος υπόπτων για διακίνηση ναρκωτικών είναι νόμιμος εάν η αστυνομία δρα σε αυτο-άμυνα.
Έχει, επίσης, απειλήσει με αποχώρηση από τον ΟΗΕ, έπειτα από τις επικρίσεις των Ηνωμένων Εθνών για τις εξωδικαστικές εκτελέσεις στις Φιλιππίνες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μουσουλμανικό κράξιμο στον Σαλάχ λόγω… Χριστουγέννων! (pic)
- ΕΠΟ: Ο εσωτερικός πονοκέφαλος του Μάκη Γκαγκάτση
- Δε νοείται στιλάτος χωρίς χαρακτήρα – Πώς ο Helmut Lang άλλαξε για πάντα τη μόδα
- Βαρδούσια: Εντοπίστηκαν κάτω από χιονοστιβάδα χωρίς τις αισθήσεις τους οι τρεις αγνοούμενοι ορειβάτες
- ΣΥΡΙΖΑ για Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης: Κανείς δεν μπορεί να κακοποιεί ούτε ανθρώπους ούτε ζώα
- O Ιωαννίδης αποθέωσε τον Παυλίδη: «Χαίρομαι να τον βλέπω να σκοράρει»