Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δωρεάν με το Βήμα της Κυριακής: Τζ. Ρ.Ρ. Τόλκιν

Δωρεάν με το Βήμα της Κυριακής: Τζ. Ρ.Ρ. Τόλκιν

Ξεχωριστές προσωπικότητες του 20ού αιώνα, χαρισματικοί και ταλαντούχοι άνθρωποι, πολυτάραχες διαδρομές, απολαυστικές βιογραφίες, ξεδιπλώνονται μέσα από τη σειρά «Ζωή σαν μυθιστόρημα», που προσφέρει δωρεάν το Βήμα της Κυριακής. Την Κυριακή, 21 Αυγούστου, κυκλοφορεί ο έκτος τόμος της σειράς, που αυτή την εβδομάδα είναι αφιερωμένος στον Τζον Τόλκιν.

Ξεχωριστές προσωπικότητες του 20ού αιώνα, χαρισματικοί και ταλαντούχοι άνθρωποι, πολυτάραχες διαδρομές, απολαυστικές βιογραφίες, ξεδιπλώνονται μέσα από τη σειρά «Ζωή σαν μυθιστόρημα», που προσφέρει δωρεάν το Βήμα της Κυριακής.

Την Κυριακή, 21 Αυγούστου, κυκλοφορεί ο έκτος τόμος της σειράς, που αυτή την εβδομάδα είναι αφιερωμένος στον Τζον Τόλκιν.

«Στις μέρες μας, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς έναν κόσμο δίχως τις ιστορίες του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν σχετικά με τη Μέση Γη, τα ξωτικά, τους μάγους και τα χόμπιτ…».

Το φαινόμενο Τόλκιν ξεκίνησε με τις πολιτισμικές αναταραχές της δεκαετίας του 1960 και δημιούργησε μια άνευ προηγουμένου ζήτηση για ιστορίες του φανταστικού και του απόκοσμου… Πίσω από την ιστορία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» υπάρχουν πάνω από πενήντα χρόνια δημιουργίας, τα οποία συνοδεύουν τις γλώσσες, την ιστορία, τους λαούς και τη γεωγραφία της Μέσης Γης, καθώς και μία συλλογή θρύλων εμπνευσμένων από τις εκπληκτικές γνώσεις του Τόλκιν στην αρχαία ιστορία και στην παράδοση της βορειοδυτικής Ευρώπης…

Ποιος ήταν ο άνθρωπος που έγινε θρύλος; Από πού προέρχονται οι ιστορίες της Μέσης Γης και η μυθολογία στην οποία βασίζονται;… Αυτή είναι η ιστορία ενός πολύ εσωστρεφούς, ευφυέστατου και εκκεντρικού καθηγητή».

Ο συγγραφέας του βιβλίου, Κόλιν Ντούριεζ έχει εμφανιστεί ως σχολιαστής των dvd της σειράς ταινιών «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» του Πίτερ Τζάκσον, ενώ εκτός από τη βιογραφία του Τόλκιν έχει γράψει και άλλες μονογραφίες αφιερωμένες στον συγγραφέα. Επίσης, έχει συνεισφέρει κείμενά του σε βιβλιογραφικά έργα όπως το The Tolkien Encyclopedia.

Η σειρά «Ζωή σαν μυθιστόρημα» θα συνεχιστεί με βιογραφία αφιερωμένη στον Νίτσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπάλντοκ: Πίσω από μια επικείμενη μεταγραφή

O Παναθηναϊκός επιδιώκει να προσεγγίζει οτιδήποτε καλό υπάρχει στην αγορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024