
Προφυλάκιση του Γκιουλέν ζήτησε η Τουρκία από τις ΗΠΑ
Την προφυλάκιση του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ Φετουλάχ Γκιουλέν ζήτησε το Σάββατο η Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης, αποστέλλοντας επίσημο αίτημα στις αμερικανικές αρχές. Λίγη ώρα πριν γίνει γνωστό το αίτημα προς την Ουάσινγκτον είχε γίνει γνωστό πως στις 24 Αυγούστου θα μεταβούν στην Τουρκίας ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι.
Την προφυλάκιση του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ Φετουλάχ Γκιουλέν ζήτησε το Σάββατο η Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης, αποστέλλοντας επίσημο αίτημα στις αμερικανικές αρχές.
Λίγη ώρα πριν γίνει γνωστό το αίτημα προς την Ουάσινγκτον είχε γίνει γνωστό πως στις 24 Αυγούστου θα μεταβούν στην Τουρκίας ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι.
Επίσης, το Σάββατο ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ παραχώρησε συνέντευξη στο CNN Turk, μέσω της οποίας διεμήνυσε πως η Τουρκία δεν να συμβιβαστεί με τις ΗΠΑ στο ζήτημα της έκδοσης του Γκιουλέν.
Ο ίδιος τόνισε πως το δίκτυο του Γκιουλέν έχει εδραιώσει ειδικό κανάλι επικοινωνίας με 50.000 υποστηρικτές του στην Τουρκία, που το χρησιμοποιούν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χίος: Καταδικάστηκε για κατά συρροή δυσφήμιση δια του Τύπου – Ανακοίνωση των Ντόρας και Αλεξίας Μπακογιάννη
- Οι Αθώοι: Η ώρα της δικαιοσύνης
- Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η συνεδρίαση της JICE – Eπανέλαβε την πλήρη δέσμευσή της στη Συμφωνία των Πρεσπών
- LEN Champions League: Κρίσιμο ματς για τον Ολυμπιακό κόντρα στη Μπρέσια
- ΗΣΑΠ: Αναστάτωση στον σταθμό της Ομόνοιας με άνδρα που έπεσε στις ράγες – Διακόπηκε η κυκλοφορία
- Ηλιούπολη: Με λευκά λουλούδια και δάκρυα στα μάτια πήγαν στο σχολείο οι συμμαθητές της 17χρονης – Κρίσιμη η κατάσταση της φίλης της
