Πόλο: Πλησιάζει η «μάχη» της Εθνικής με την Ουγγαρία
Μετά τη μεγάλη εμφάνιση και την ισοπαλία απέναντι στην πανίσχυρη Σερβία, ακόμη ένα σπουδαίο ντέρμπι περιμένει αύριο την Εθνική υδατοσφαίρισης των Ανδρών στο Ολυμπιακό τουρνουά του Ρίο ντε Τζανέιρο. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αντιμετωπίζει στις 16:20 την πολυνίκη του θεσμού Ουγγαρία, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής, με στόχο να πετύχει μία νίκη που ουσιαστικά θα της εξασφαλίσει την πρόκριση στα προημιτελικά και ταυτόχρονα θα τη βάλει σε τροχιά κατάκτησης της πρώτης θέσης του Α΄ ομίλου.
Μετά τη μεγάλη εμφάνιση και την ισοπαλία απέναντι στην πανίσχυρη Σερβία, ακόμη ένα σπουδαίο ντέρμπι περιμένει αύριο την Εθνική υδατοσφαίρισης των Ανδρών στο Ολυμπιακό τουρνουά του Ρίο ντε Τζανέιρο.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αντιμετωπίζει στις 16:20 την πολυνίκη του θεσμού Ουγγαρία, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής, με στόχο να πετύχει μία νίκη που ουσιαστικά θα της εξασφαλίσει την πρόκριση στα προημιτελικά και ταυτόχρονα θα τη βάλει σε τροχιά κατάκτησης της πρώτης θέσης του Α΄ ομίλου.
Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή η ελληνική ομάδα ηττηθεί, για τα πράγματα σε ό,τι αφορά την πρόκριση καθίστανται κομβικής σημασίας τα εναπομείναντα ματς, με την οικοδέσποινα Βραζιλία και τη σκληροτράχηλη Αυστραλία.
Να σημειωθεί ότι η Ουγγαρία μετρά ως τώρα δύο ισοπαλίες σε ισάριθμους αγώνες στο Ρίο. Στην πρεμιέρα έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι απέναντι στη Σερβία, αλλά στο φινάλε έχασε την ευκαιρία για μία σπουδαία νίκη (13-13), ενώ τη 2η αγωνιστική αντιμετώπισε πολλά προβλήματα απέναντι στο δυναμικό παιχνίδι των Αυστραλών και υποχρεώθηκε σε νεα ισοπαλία (9-9). Και στα δύο αυτα ματς οι Μαγυάροι ισοφαρίστηκαν στο τελευταίο λεπτό.
Η Εθνική έχει συναντήσει στο παρελθόν επτά φορές την Ουγγαρία σε Ολυμπιακά τουρνουά και μετράει ισάριθμες ήττες, με τελευταία τη συντριβή 17-6 στη φάση των ομίλων στο Πεκίνο. Συνολικά η παράδοση είναι συντριπτική σε βάρος της ελληνικής ομάδας, η οποία σε 80 αγώνες έχει μόλις έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες. Τη φετινή σεζόν οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί ήδη τέσσερις φορές, στα προκριματικά του World League και στο Ευρωπαϊκό του Βελιγραδίου, με την Ουγγαρία να έχει δύο νίκες και την Ελλάδα μία, ενώ ένα ματς έληξε ισόπαλο.
Συνοπτικά το αυριανό πρόγραμμα του ανδρικού τουρνουά υδατοσφαίρισης στο Ρίο:
Α΄ ΟΜΙΛΟΣ 15:00 Αυστραλία-Ιαπωνία 16:20 ΕΛΛΑΔΑ-Ουγγαρία 01:30 Βραζιλία-Σερβία
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Η 38η και τελευταία αγωνιστική της Euroleague ξεκαθάρισε την κατάσταση της εξάδας, με τις ομάδες που απομένουν για τα play in να έχουν μπροστά τους -πέρα από τα play off- και μια αρνητική παράδοση…
Ο Ολυμπιακός κατέλαβε την 1η θέση στην κανονική περίοδο της Euroleague και Παναθηναϊκός την 7η. Δείτε πως μπορούν να «πέσουν» μαζί οι δύο «αιώνιοι» στα πλέι οφ της διοργάνωσης.