Στους θεσμούς «σκοντάφτουν« οι αλλαγές Φίλη για τα ιδιωτικά σχολεία
Ενστάσεις φέρονται να προβάλλουν οι θεσμοί στις προωθούμενες αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας για το καθεστώς λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων. Οι θεσμοί εκτιμούν ότι το υπουργείο επιχειρεί «ομογενοποίηση» δημόσιας και ιδιωτικής Παιδείας.
Ενστάσεις φέρονται να προβάλλουν οι θεσμοί στις προωθούμενες αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας για το καθεστώς λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων.
Όπως αναφέρεται στην Καθημερινή της Κυριακής, οι θεσμοί εκτιμούν ότι το υπουργείο επιχειρεί «ομογενοποίηση» δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Ειδικότερα, οι θεσμοί δεν είναι σύμφωνοι με τις προτεινόμενες αλλαγές στη διαδικασία των απολύσεων των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά.
Με τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο αλλάζει η νομοθετική ρύθμιση επί υπουργίας Κ.Αρβανιτόπουλου με την οποία οι εργασιακές σχέσεις απελευθερώθηκαν πλήρως.
Ο ίδιος ο υπουργός Νίκος Φίλης, μιλώντας στην εφημερίδα σημείωσε ότι όλα τα κόμματα συμφωνούν ότι έπρεπε να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων, «που έφτασαν να είναι αμιγώς ιδιωτικές επιχειρήσεις, παραβιάζοντας το Σύνταγμα, το οποίο ορίζει ρητά ότι οι ιδιωτικοί φορείς εκπαίδευσης τελούν υπό κρατική εποπτεία».
«Πρόθεσή μου είναι η συναίνεση» αναφέρει ο υπουργός.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κρεμονέζε – Φιορεντίνα 1-4: Επιβλητικοί στο ντέρμπι παραμονής οι «Βιόλα»
- ΕΛ.ΑΣ.: Ταυτοποιήθηκαν 14 οπαδοί του ΠΑΟΚ που εισέβαλαν στα δημοσιογραφικά θεωρεία της Τούμπας
- AI: Φόβοι για «έκρηξη» αντιγραφής στα online MBA – Πώς αλλάζει η αξιολόγηση
- Ο Μάιλς Τέλερ νιώθει περήφανος για τον φίλο του Μάικλ Μπ. Τζόρνταν
- Βιλντόζα: «Δεν βλέπω ομάδα που μπορεί να νικήσει τον Ολυμπιακό – Διαφορετικός Παναθηναϊκός με Λεσόρ»
- Τραμπ: Αν δεν κάναμε πόλεμο στο Ιράν, τώρα θα είχαμε πυρηνικό τρίτο παγκόσμιο πόλεμο

