Ειδικές ζώνες για ασυνόδευτους ανήλικους ετοιμάζονται σε δομές φιλοξενίας
Προστατευμένες ζώνες για τους ασυνόδευτους ανήλικους μέσα στις δομές φιλοξενίας θα δημιουργηθούν μέχρι τις 20 Αυγούστου με βάση τους σχεδιασμούς της Γενικής Γραμματείας Υποδοχής σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και ΜΚΟ.
Προστατευμένες ζώνες για τους ασυνόδευτους ανήλικους μέσα στις δομές φιλοξενίας θα δημιουργηθούν μέχρι τις 20 Αυγούστου με βάση τους σχεδιασμούς της Γενικής Γραμματείας Υποδοχής σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και ΜΚΟ.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα τις έλλειψης κατάλληλων χώρων για τους ασυνόδευτους ανήλικους είναι ότι 25 προσφυγόπουλα κρατούνται στις αστυνομικές εγκαταστάσεις στην Αμυγδαλέζα και στην Πέτρου Ράλλη, λόγω έλλειψης θέσεων για τη φιλοξενία τους.
Πέντε από αυτούς θα επιστρέψουν εντός της ημέρας στο ΠΙΚΠΑ της Λέρου, ενώ έχει εξασφαλιστεί, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τη ΜΚΟ «Μετάδραση», η άμεση μεταφορά άλλων 10 ανηλίκων σε δομές φιλοξενίας που πληρούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις.
Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν έπειτα από επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Υποδοχής, Οδυσσέα Βουδούρη, σε Αμυγδαλέζα και Πέτρου Ράλλη. «Το καθεστώς κράτησης ανήλικων ασυνόδευτων παραμένει μια μελανή κηλίδα στο δημόσιο σύστημα, διότι παιδιά στα οποία οφείλουμε μια αυξημένη φροντίδα, καταλήγουν σε δυσμενέστερες συνθήκες από συνομήλικους που τυχαίνουν της παρουσίας των γονιών τους» δήλωσε ο Οδυσσέας Βουδούρης έπειτα από την επίσκεψή του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Η Τελευταία Κλήση»: Είδαμε την ταινία εμπνευσμένη από την υπόθεση ομηρείας του Σορίν Ματέι
- Καματερό: Συνελήφθη 53χρονος για παιδική πορνογραφία και κρυφή κάμερα σε γυναικείες τουαλέτες καταστήματος
- Έφτασαν στην Κάρπαθο οι πύραυλοι Patriot – Bίντεο με την άφιξή τους στο νησί
- Αναβρασμός στους αγρότες, σχεδιάζουν μπλόκο στην Agrotica – «Τα προβλήματα παραμένουν, οι περισσότεροι χρωστάνε»
- Eπίσημο: Οι νέες έδρες των Dubai BC, Μακάμπι και Χάποελ στην Euroleague – Τα δεδομένα για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό
- Έφοδος της Αστυνομίας στις φυλακές Κομοτηνής – Βρέθηκαν κινητά τηλέφωνα
