Μαίνονται οι συγκρούσεις ομάδων αντικαθεστωτικών με τις δυνάμεις του συριακού στρατού στο Χαλέπι, με τις πρώτες να προσπαθούν να σπάσουν την πολιορκία γύρω από τις περιοχές στην πόλη που έχει χάσει η συριακή κυβέρνηση. Συγκλίνουσες αναφορές μιλούν και για επιδρομές από ρωσικά αεροσκάφη, ενώ τις ανησυχίες εντείνουν οι καταγγελίες για επίθεση με άεριο χλώριο σε κοντινό χωριό.

Την Τρίτη, ο συριακός στρατός έπληξε θέσεις των αντικαθεστωτικών γύρω από το Χαλέπι που είχαν ξεκινήσει την αντεπίθεση την Κυριακή. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η οργάνωση «Συριακό Παρατηρητήριο» και πηγές στους αντικαθεστωτικούς που επικαλείται το Reuters, πραγματοποιήθηκαν και επιδρομές ρωσικών μαχητικών.

Οι ομάδες των αντικαθεστωτικών, που προέρχονται σύμφωνα με το Reuters από τον λεγόμενο «Ελεύθερο Συριακό Στρατό» (FSA) και τον συνασπισμό ισλαμιστικών ομάδων Τζαΐς αλ Φατάχ εξαπέλυσαν από την Κυριακή επίθεση εναντίον των θέσεων του συριακού στρατού στην πόλη.

Η παρουσία του καθεστωτικού στρατού έχει αποκλείσει τις περιοχές του Χαλεπίου που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών. Οι πιο πρόσφατες πληροφορίες ήθελαν τις συγκρούσεις να επικεντρώνονται γύρω από την περιοχή Ραμουσάχ, στο νοτιοδυτικό τμήμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ