
Δήμαρχος σε ρόλο οδηγού ΕΚΑΒ για να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή
Ο δήμαρχος Δεσκάτης Δημήτρης Καραστέργιος δεν χρειάστηκε να κάνει δεύτερες σκέψεις μόλις είδε να κείτεται στο έδαφος γεμάτος στα αίματα νεαρός όταν με την μηχανή του συγκρούστηκε με αυτοκίνητο.
Ο δήμαρχος Δεσκάτης Δημήτρης Καραστέργιος δεν χρειάστηκε να κάνει δεύτερες σκέψεις μόλις είδε να κείτεται στο έδαφος γεμάτος στα αίματα νεαρός όταν με την μηχανή του συγκρούστηκε με αυτοκίνητο.
{{{ map }}}
Ελλείψει οδηγού ασθενοφόρου, πήγε στο κέντρο υγείας Δεσκάτης, πήρε τα κλειδιά του ασθενοφόρου και οδήγησε το όχημα στο σημείο του ατυχήματος για να παραλάβει τον τραυματία και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο Γρεβενών.
Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, αργά το μεσημέρι βρέθηκε εντελώς τυχαία στο τόπο του ατυχήματος, επιστρέφοντας από αυτοψία σε έργα του Δήμου και σοκαρίστηκε όταν είδε τον νεαρό μοτοσικλετιστή να βρίσκεται στο έδαφος με το κεφάλι του γεμάτο στα αίματα χωρίς να έχει καμία επαφή με το περιβάλλον.
«Επικοινώνησα αμέσως με το Κέντρο Υγείας Δεσκάτης, αλλά το ασθενοφόρο ήταν ακινητοποιημένο λόγω άδειας ρεπό του οδηγού. Προς τιμήν τους ο γιατρός και μια νοσηλεύτρια έφτασαν στο σημείο του ατυχήματος με ιδιωτικό αυτοκίνητο προκειμένου να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες».
Η Δεσκάτη απέχει από τα Γρεβενά 60 χλμ, αλλά για να έλθει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που σταθμεύει στο νοσοκομείο και να επιστρέψει μεταφέροντας τον τραυματία θα χρειαζόταν τουλάχιστον δυο ώρες.
«Δεν δίστασα ούτε μια στιγμή, πήγα στο Κέντρο Υγείας, πήρα τα κλειδιά του ασθενοφόρου από την υπηρεσία και το οδήγησα ο ίδιος στο σημείο του ατυχήματος» τόνισε.
Ο γιατρός και η νοσοκόμος προσέφεραν στον τραυματία τις πρώτες βοήθειες και το ασθενοφόρο ξεκίνησε για το νοσοκομείο Γρεβενών.
Μισή ώρα μετά, και ενώ το ασθενοφόρο κατευθυνόταν στα Γρεβενά, ο κανονικός οδηγός του που είχε ρεπό συνάντησε το ασθενοφόρο στο μέσον της διαδρομής, όπου το παρέλαβε για να μεταφέρει τον νεαρό στο νοσοκομείο των Γρεβενών.
Ο νεαρός τραυματίας νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου με τραύματα στο σώμα και το πρόσωπο, χωρίς όμως να διατρέχει κίνδυνο η υγεία του.
Ο δήμαρχος Δεσκάτης επισημαίνει ότι οι πολίτες του δήμου του διατρέχουν κίνδυνο όταν ο μοναδικός οδηγός του ασθενοφόρου απουσιάζει σε ρεπό, άδεια ή για λόγους υγείας.
Αναφέρει ότι χρειάζεται άμεσα και χωρίς καθυστέρηση να γίνει πράξη η διάταξη που ψηφίστηκε πριν από λίγο διάστημα η οποία ορίζει ότι στις ακριτικές και δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας χρέη οδηγού ασθενοφόρου μπορούν να αναλάβουν οι οδηγοί πυροσβέστες και οι υπάλληλοι των δήμων με ειδικότητα οδηγού.
Τέλος, υποστήριξε την ανάγκη να δημιουργηθεί σταθμός του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Δεσκάτης και να αντικατασταθεί το παλιό ασθενοφόρο με ένα από τα καινούργια οχήματα που παρέλαβε η διοίκηση του ΕΚΑΒ στην Δυτική Μακεδονία
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κολομβία: Η EMC ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση με 21 νεκρούς, κάνοντας λόγο για «λάθος»
- Καύσιμα: Η αυστραλή ΥΠΕΞ χαιρετίζει ένα «σημαντικό βήμα» από την Κίνα για τον ενεργειακό εφοδιασμό
- Βιρτζίνια: Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο Κόμι που κατηγορείται ότι απείλησε τη ζωή του Τραμπ
- Ο Τραμπ μελετάει «πιθανή μείωση» των αμερικανικών στρατευμάτων στη Γερμανία
- Δυτική Οχθη: Σκότωσαν έφηβο Παλαιστίνιο οι ισραηλινές δυνάμεις και, απλώς, το επιβεβαίωσαν
- Οι ΗΠΑ ζητούν την έκδοση του κυβερνήτη της Σιναλόα, κατηγορώντας τον για σχέσεις με το ομώνυμο καρτέλ