
Ο… μεγαλόθυμος Ερντογάν αποσύρει τις μηνύσεις για «προσβολή» στο πρόσωπό του
Σε μία κίνηση... μεγαλοθυμίας την οποία, κατά δήλωσή του, εμπνεύστηκε από το «αίσθημα ενότητας» μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει όλες τις μηνύσεις σε βάρος των ανθρώπων που σέρνει στα δικαστήρια με την κατηγορία της «προσβολής» στο πρόσωπό του.
Σε μία κίνηση… μεγαλοθυμίας την οποία, κατά δήλωσή του, εμπνεύστηκε από το «αίσθημα ενότητας» μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι αποσύρει όλες τις μηνύσεις εναντίον των ανθρώπων που σέρνει στα δικαστήρια με την κατηγορία της «προσβολής» στο πρόσωπό του.
«Θα αποσύρω όλες τις υποθέσεις που αφορά ασεβείς προσβολές ενάντια στο πρόσωπό μου» είπε το βράδυ της Παρασκευής μιλώντας από το προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, κάνοντας λόγο για κίνηση καλής θέλησης.
Στην ίδια ομιλία κλιμάκωσε ακόμη περισσότερο την επίθεση κατά χωρών της Δύσης που έχουν ασκήσει κριτική για το αντιπραξικόπημα του ιδίου, λέγοντάς τους «να κοιτάνε τη δουλειά τους».
«Κάποιοι μας δίνουν συμβουλές. Λένε ότι ανησυχούν. Να κοιτάνε τη δουλειά τους. Κοιτάξτε εσείς τι κάνετε» δήλωσε.
Νωρίτερα, ο Ερντογάν είχε κλιμακώσει τη ρητορική ενάντια στις ΗΠΑ λέγοντας ότι «θρέφουν» τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν και κατηγορώντας τον Αμερικανό στρατηγό Τζόζεφ Βότελ, ο οποίος… τόλμησε να σχολιάσει τις εκκαθαρίσεις-μαμούθ, ότι «παίρνει το μέρος» των πραξικοπηματιών.
Όχι μόνο υπεραμύνθηκε της καταστολής, αλλά διαμήνυσε ότι θα υπάρξει και συνέχεια, λέγοντας στις ΗΠΑ: «Αντί να ευχαριστείτε αυτό το έθνος που κατέστειλε το πραξικόπημα στο όνομα της δημοκρατίας, αντίθετα παίρνετε το μέρος των συνωμοτών».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Έντι Μέρφι: Συγκίνηση και αποθέωση σε μια βραδιά-ορόσημο για την καριέρα του
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Δεν καταφέρνει να σκοράρει σε τετ α τετ ο Ελ Κααμπί (vid)
- Φωτιά στη Σκιάθο: Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στο πευκοδάσος
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Σπουδαία απόκρουση του Τζολάκη σε σουτ του Ταμπόρδα (vid)
- Λέσβος: Σε τροχιά σύγκρουσης οι κτηνοτρόφοι στον Μεσότοπο – «Δεν δεχόμαστε να πίνουμε νερό με το αίμα των σφαγμένων ζώων μας»
- Νίκολιτς: «Να απολαύσουμε τη στιγμή, αλλά ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα»

