Σε φάρσα οφείλεται ο συναγερμός στο αεροδρόμιο της Γενεύης
Γυναίκα που ήθελε να εμποδίσει τον σύζυγό της να επιβιβαστεί σε πτήση στο αεροδρόμιο της Γενεύης βρίσκεται πίσω από το ανώνυμο τηλεφώνημα για την παρουσία ατόμου που φέρει εκρηκτικό μηχανισμό στον αερολιμένα, όπως η ίδια ομολόγησε στις αρχές. Συναγερμός σήμανε στις αρχές λόγω του τηλεφωνήματος, οπλισμένοι με πολυβόλα αστυνομικοί περιπολούσαν επί ώρες γύρω από το αεροδρόμιο Κουαντρίν όπου και δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό χάος και ενισχύθηκαν συνολικά τα μέτρα ασφαλείας.
Γυναίκα που ήθελε να εμποδίσει τον σύζυγό της να επιβιβαστεί σε πτήση στο αεροδρόμιο της Γενεύης βρίσκεται πίσω από το ανώνυμο τηλεφώνημα για την παρουσία ατόμου που φέρει εκρηκτικό μηχανισμό στον αερολιμένα Κουαντρίν στα γαλλο-ελβετικά σύνορα, όπως η ίδια ομολόγησε στις αρχές.
«Χθες το βράδυ μια γυναίκα τηλεφώνησε στο τελωνείο του αεροδρομίου της Γενεύης. Είπε ότι σήμερα ένα πρόσωπο που θα μετέφερε μια βόμβα θα βρισκόταν στον γαλλικό τομέα του αεροδρομίου» ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές της Γενεύης.
Όπως διαπιστώθηκε, η γυναίκα τηλεφωνούσε από τη γαλλική πόλη Ανεσί, που απέχει περίπου 45 χιλιόμετρα από τα ελβετικά σύνορα. Γάλλοι αστυνομικοί έσπευσαν στο σπίτι απ’ όπου προερχόταν το τηλεφώνημα και βρήκαν εκεί τη γυναίκα η οποία παραδέχτηκε ότι εκείνη είχε ειδοποιήσει τις αρχές, εξηγώντας ότι «ήθελε να εμποδίσει το ταξίδι του συζύγου της», χωρίς άλλες διευκρινίσεις.
Συναγερμός σήμανε στην αστυνομία λόγω του τηλεφωνήματος. Τα μέτρα ασφαλείας ενισχύθηκαν στο αεροδρόμιο και κινητοποιήθηκαν μαζικά οι γαλλικές και ελβετικές δυνάμεις.
Πάνοπλοι αστυνομικοί είχαν περικυκλώσει το αεροδρόμιο και όλα τα οχήματα που προσέγγιζαν ελέγχονταν εξονυχιστικά, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τεράστιες ουρές.
Οι περισσότερες είσοδοι του αεροδρομίου είχαν κλείσει και όσοι επιβάτες κατάφερναν να φτάσουν μέχρι εκεί υποβάλλονταν ξανά σε έλεγχο ταυτοτήτων. Παρά τις καθυστερήσεις και τα δρακόντεια μέτρα, το αεροδρόμιο λειτουργούσε κανονικά.
Η γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, θα διωχθεί ποινικά τόσο στη Γαλλία όσο και στην Ελβετία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κρήτη: Κινητοποίηση στο Ρέθυμνο από αγρότες και κτηνοτρόφους – Μοίρασαν κρεατόσουπα στους πολίτες
- Αηδία κι απόλαυση – Το ελβετικό τυρί που μυρίζει σαν βρώμικη κάλτσα και λατρεύεται τις γιορτές
- Πολλές ημερομηνίες, μία Πρωτοχρονιά – Πώς και πότε γιορτάζουν την αλλαγή του χρόνου ανά τον κόσμο
- Προπονητής Μπράιτον για Κωστούλα: «Είμαι ικανοποιημένος με την εξέλιξή του»
- Νέα Υόρκη: Ακραία χιονοθύελλα «σαρώνει» την πόλη – Πάνω από 1.600 ακυρώσεις πτήσεων, προβλήματα στους δρόμους
- Ναυάγιο τουριστικού σκάφους στην Ινδονησία: Αγνοείται τετραμελής οικογένεια από την Ισπανία
