ΗΠΑ: Πάνω από 4.000 κυβερνοεπιθέσεις κάθε μήνα με εντολή της κυβέρνησης
Στην αποκάλυψη ότι κάθε μήνα η αμερικανική κυβέρνηση εξουσιοδοτεί 4.000 επιθέσεις στον κυβερνοχώρο προχώρησε ανώτατο στέλεχος της Google, που ανήκει στον όμιλο Alphabet, τονίζοντας πως ήδη η εταιρεία έχει αρχίσει να ενημερώνει σχετικά τους πελάτες της.
Στην αποκάλυψη ότι κάθε μήνα η αμερικανική κυβέρνηση εξουσιοδοτεί 4.000 επιθέσεις στον κυβερνοχώρο προχώρησε ανώτατο στέλεχος της Google, τονίζοντας πως ήδη η εταιρεία έχει αρχίσει να ενημερώνει σχετικά τους πελάτες της.
Μιλώντας σε τεχνολογικό συνέδριο που διοργανώθηκε από το περιοδικό Fortune, στην πόλη Άσπεν του Κολοράντο, η ανώτερη αντιπρόεδρος της Google Νταϊάν Γκριν ανέφερε τον αριθμό αυτό, ενώ διαφήμιζε την υπεροχή της Google σε θέματα ασφάλειας.
Η Google, ηγετική εταιρεία σε υπηρεσίες αναζήτησης στο διαδίκτυο, η οποία αναπτύσσει το σύστημα Android για κινητά τηλέφωνα και προσφέρει υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καθώς και μια ευρεία κλίμακα από άλλες εφαρμογές για τους καταναλωτές, ήταν η πρώτη που άρχισε να ενημερώνει τους χρήστες ότι υπόκεινται σε κατασκοπεία από την κυβέρνηση. Άλλες εταιρείες, όπως η Microsoft, έχουν αρχίσει να υιοθετούν την ίδια τακτική ειδοποίησης.
Παλαιότερα, η Google έχει πει ότι ανά μερικούς μήνες εκδίδει δεκάδες χιλιάδων προειδοποιήσεων και ότι οι πελάτες της ανταποκρίνονται συχνά με την αναβάθμιση ασφάλειας των συσκευών των.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Η ΑΕΚ πήρε το ντέρμπι με τον Άρη Betsson (82-76), «διπλό» στη Ρόδο για τη Μύκονο Betsson (97-83)
- ΚΚΕ: Να ανακληθεί η ποινή που επιβλήθηκε στον στρατιώτη Μάνο Παπαγεωργίου, επειδή στάθηκε στο πλάι των αγροτών
- Πούτιν: Αν η Ουκρανία δεν επιθυμεί ειρηνική επίλυση, η Ρωσία θα πετύχει τους στόχους της με τη βία
- Ουκρανία: Η υπηρεσία καταπολέμησης της διαφθοράς κατηγορεί βουλευτές για δωροδοκίες – Έφοδοι σε κυβερνητικά γραφεία
- Τηλεκριτική μόνο για τους διαιτητές από τον Λανουά
- Όποιος ψάχνει, βρίσκει: Άνδρας «χάζευε» στο ίντερνετ – και ανακάλυψε ότι είναι εγγονός του Χίμλερ
