Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
4 αλλαγές που θα αντιμετωπίσετε ως νεόνυμφοι – και ας συζούσατε
Stephane Photography

4 αλλαγές που θα αντιμετωπίσετε ως νεόνυμφοι – και ας συζούσατε

...

Πολλά ζευγάρια που συζούσαν θεωρούσαν ότι τίποτα δεν θα άλλαζε μετά το γάμο. Η πραγματικότητα όμως στις περισσότερες των περιπτώσεων διέψευδε σχετικές απόψεις. Καλώς ή κακώς, ευτυχώς ή δυστυχώς ο γάμος φέρνει κάποιες αλλαγές και όσο πιο προετοιμασμένοι είστε τόσο πιο καλά θα αντιμετωπίσετε ο,τι καινούργιο έρθει στη μεταξύ σας σχέση και στην καθημερινή σας ισορροπία.


1. Επαναπροσδιορισμός ρόλων
Για έναν περίεργο λόγο πριν το γάμο το να μην σε βοηθάει με τα ψώνια του σούπερ μάρκετ δεν ήταν και τόσο μεγάλο θέμα. Μετά «τα στέφανα» γίνεται. Είναι ένας ασυνείδητος μηχανισμός που ξαφνικά αλλάζει τον τρόπο που σκεφτόμαστε και αντιμετωπίζουμε τη σχέση μας. Είναι σαν μαζί με αυτήν την αλλαγή – τον γάμο – να προσδοκούμε και άλλες αλλαγές, πάντα προς το καλύτερο. Και ενώ εσύ περιμένεις και προσδοκάς τίποτα δεν συμβαίνει και όσο δεν συμβαίνει τόσο νευριάζεις και τόσο θυμώνεις. Ψυχραιμία. Βάλε τη λογική μπροστά και όχι προσδοκίες υποθετικές.


2. Οικονομικά ζητήματα
Κοινό πορτοφόλι; Κοινός τραπεζικός λογαριασμός; Μέχρι χθες είχε ο καθένας τα έσοδα και τα έξοδα του. Σήμερα τα πράγματα αλλάζουν και όχι μόνο στη θεωρία αλλά και μέσα από νόμους – σας θυμίζουμε ότι τώρα θα κάνετε και κοινή φορολογική δήλωση. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει πλέον να ρυθμίζεται από κοινού τα οικονομικά σας και να συμφωνείτε με κάποιον τρόπο τα έσοδα και τα έξοδα σας. Αυτό (από την άλλη) σημαίνει ότι θα έχετε έναν ακόμη λόγο για έναν υποψήφιο καβγά. Ψυχραιμία (και πάλι). Όλα θα στρώσουν με τον καιρό και θα βρείτε κοινούς κώδικες επικοινωνίας.


3. Κοινωνική ζωή
Και ξαφνικά αυτός έχει μεγαλύτερη σημασία για σένα και εσύ για εκείνον. Ξαφνικά το «στεφάνι μου» αποκτά ως δια μαγείας μια προτεραιότητα πρωτόγνωρη για τα μέχρι τότε δεδομένα. Είναι σχεδόν ντροπή να μην ανταλλάσσετε οικογενειακές επισκέψεις, είναι σχεδόν απαράδεκτο να μην σε συνοδεύσει στον γάμο το ξαδέλφου σου και εννοείται να πάτε χωριστές διακοπές. Τώρα που παντρευτήκατε πάτε πακέτο. Ίσως αυτό σας ξαφνιάσει αν δεν είστε αυτής της λογικής. Ψυχραιμία (και πάλι). Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια κοινωνική συνθήκη από την οποία μπορείτε να απαλλαγείτε σταδιακά χωρίς εσείς να καταπιέζεστε και χωρίς ο κύκλος σας να σας ζαλίζει. Όσο εσύ και ο καλός σου δείχνετε ευτυχισμένοι και ισορροπημένοι τότε κανείς δεν μπορεί να σχολιάζει και να παρεμβαίνει στη σχέση σας. Θα εμφανίζεστε παρέα εκεί που θέλετε χωρίς ο ένας να καταπιέζει τον άλλον και θα κάνετε και τους απαραίτητους συμβιβασμούς όπου χρειάζεται. Το να πας για καφέ με την κολλητή σου αντί να τον συνοδεύσεις στην κηδεία (χτύπα ξύλο) ενός συγγενικού του προσώπου.

4.Ψυχολογική μετάπτωση
Η απόφαση μετά τη πολύχρονη σχέση και την συμβίωση να παντρευτείτε αλλά και όλη η προετοιμασία σας είχε δημιουργήσει μια χαρά και μια όμορφη αναστάτωση. Μετά το γάμο αυτό ξεφουσκώνει (λογικά) και εσείς ξαφνικά μπαίνετε σε μια ρουτίνα και μια διάθεση ματαιότητας («ε, και τι έγινε τώρα») και αντιμετωπίζετε ο ένας τον άλλον με μια αδιαφορία, σαν ο ένας να αποτελεί δεδομένο για τον άλλον. Ψυχραιμία (ναι, η σταθερή λύση για όλα). Θυμήσου οτι είναι το ίδιο πρόσωπο που αγαπούσες και επιθυμούσες τόσο καιρό και θυμήσου ότι ο γάμος απλά επισφράγισε αυτόν τον έρωτα. Δεν παντρευτήκατε για να ψυχρανθείτε. Δες το γάμο σαν ανανέωση.

(Φωτό.: Stephane Photography)

gamos.gr

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024