Καμικάζι στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος όταν σταμάτησε σε σημείο ελέγχου προς το εκεί αμερικανικό προξενείο. Τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

Η ανησυχία σε όλες τις αμερικανικές διπλωματικές αποστολές είναι έντονη τη Δευτέρα, με αυξημένη «επιφυλακή» λόγω της εθνικής γιορτής της 4ης Ιουλίου.

H επιφυλακή αυτή ήταν που είχε, ενδεικτικά, προκαλέσει την αναταραχή γύρω από την έκρηξη στο Σέντραλ Παρκ στη Νέα Υόρκη, η οποία τελικά είχε προκληθεί από πυροτεχνήματα.

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Σαουδικής Αραβίας, ο βομβιστής πάρκαρε το πρωί της Δευτέρας το αυτοκίνητό του σε νοσοκομείο απέναντι από το αμερικανικό προξενείο στην Τζέντα και πλησίασε προς την πλευρά του αστυνομικού ελέγχου.

Όταν τον πλησίασαν δύο ένστολοι για να κάνουν τον έλεγχο, πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, τραυματίζοντάς τους. Ο βομβιστής σκοτώθηκε.

Πρόκειται για την πρώτη επίθεση με στόχο ξένη διπλωματική αποστολή εδώ και χρόνια στη Σαουδική Αραβία.

Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε, όπως μεταδίδει το Reuters, ότι κανείς υπάλληλος του προξενείου δεν έχει τραυματιστεί. Η Ουάσινγκτον ανέφερε πως βρίσκεται σε επαφή με το Ριάντ για την έρευνα γύρω από το περιστατικό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ