Οι Ισλανδοί εκλέγουν πρόεδρο με το βλέμμα στο Euro 2016
Οι Ισλανδοί εκλέγουν νέο πρόεδρο, ο οποίος θα είναι πολύ πιθανώς, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ένας πανεπιστημιακός που κάνει το ντεμπούτο του στην πολιτική. Ωστόσο, το ενδιαφέρον της χώρας δείχνει μάλλον να είναι στραμμένο στο ποδόσφαιρο και στο Euro 2016.
Οι Ισλανδοί εκλέγουν νέο πρόεδρο, ο οποίος θα είναι πολύ πιθανώς, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ένας πανεπιστημιακός που κάνει το ντεμπούτο του στην πολιτική. Ωστόσο, το ενδιαφέρον της χώρας δείχνει μάλλον να είναι στραμμένο στο ποδόσφαιρο και στο Euro 2016.
Οι τελευταίες ημέρες της προεκλογικής εκστρατείας επισκιάστηκαν από τα επιτεύγματα της εθνικής ομάδας, η οποία αντιμετωπίζει την Αγγλία την ερχόμενη Δευτέρα, στη φάση των «16».
Το ενδιαφέρον των Ισλανδών στράφηκε επίσης στο δημοψήφισμα στη Βρετανία, με το οποίο το Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσισε να αποχωρήσει από την ΕΕ, καθώς η Ισλανδία είναι μια χώρα που είχε αρχικά επιδιώξει, αλλά τελικά απέρριψε, ένταξη στην ΕΕ.
Μικρότερη δείχνει να είναι η αγωνία που υπάρχει για τις προεδρικές εκλογές, οι οποίες αναμένεται να διεξαχθούν σε έναν γύρο, με τις έρευνες να προβλέπουν νίκη του Γκούντνι Γιόχανσον, ενός 47χρονου ιστορικού.
Ο ίδιος δεν συνδέεται με κόμματα και υπόσχεται εκσυγχρονισμό, δημοψηφίσματα με λαϊκή πρωτοβουλία, μεταξύ άλλων.
Οι πρώτες εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα των εκλογών αναμένονται λίγο μετά το κλείσιμο των τελευταίων εκλογικών τμημάτων στη 1:00 ώρα Ελλάδος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αγρότες: Οι αποφάσεις κλιμάκωσης του μπλόκου της Νίκαιας – Συνεχίζει την προσπάθεια διάσπασης το Μαξίμου
- LIVE: Νότιγχαμ Φόρεστ – Μάντσεστερ Σίτι
- Μιχάλης Λεβεντογιάννης: «Θαυμάστρια μου έστειλε γλάστρα που μέσα είχε κοριό»
- Βαρδούσια: Σε εξέλιξη η ανάσυρση των ορειβατών από τα 2.000 μέτρα – Στο νοσοκομείο Ιτέας η πρώτη σορός
- Γιατί δεν έχει νόημα να φωνάζουμε στον σκύλο – Οι αρνητικές επιπτώσεις στον χαρακτήρα του
- Η παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός από τη νίκη στη Μπολόνια (vid)


