
Η Γερμανία επιθυμεί «ειδική σχέση» της Βρετανίας με την ΕΕ
Η εφημερίδα Handelsblatt δημοσιεύει στοιχεία ενός οκτασέλιδου γερμανικού σχεδίου έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση Brexit. Σύμφωνα με αυτό, σε βάθος χρόνου, η γερμανική κυβέρνηση στοχεύει σε μία «ειδική σχέση» για τη Βρετανία μία σχέση συνεργασίας που θα φέρει τη χώρα σε καθεστώς «συνεργαζόμενου εταίρου».
Η εφημερίδα Handelsblatt δημοσιεύει στοιχεία ενός οκτασέλιδου γερμανικού σχεδίου έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση Brexit.
Σε αυτό αναφέρεται ότι το Βερολίνο θα προτείνει στο Λονδίνο «δημιουργικές διαπραγματεύσεις εξόδου», αλλά σημειώνει ότι οι διαδικασίες «διαζυγίου» θα είναι δύσκολες, ιδίως όσον αφορά τη συμμετοχή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Μετά από περίοδο δύο ετών, η γερμανική κυβέρνηση στοχεύει σε μία «ειδική σχέση» για τη Βρετανία μία σχέση συνεργασίας που θα φέρει τη χώρα σε καθεστώς «συνεργαζόμενου εταίρου».
Ωστόσο, η Handelsblatt σημειώνει ότι δεν θα υπάρξει «αυτόματη πρόσβαση στην ενιαία αγορά», υπό τον φόβο μήπως άλλα κράτη όπως η Γαλλία, η Φινλανδία ή η Ολλανδία θελήσουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Βρετανίας.
Θα πρέπει να αποφευχθεί «η προσφορά λανθασμένων κινήτρων για άλλα κράτη μέλη κατά το διακανονισμό σχετικά με τις νέες ρυθμίσεις».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Περισσότεροι από 20 νεκροί στην Ονδούρα σε 24 ώρες – Το ένα περιστατικό αφορά αστυνομική επιχείρηση [βίντεο]
- Η Κούβα μέσω του ΥΠΕΞ Ροντρίγκεζ καταγγέλλει το «ψέμα» και την επιθετικότητα των ΗΠΑ
- Ρωσία και Λευκορωσία πραγματοποιούν κοινές πυρηνικές ασκήσεις σε ξηρά, θάλασσα και αέρα
- Πρόταση της Fed για την επέκταση της γραμμής ανταλλαγής νομισμάτων – Τι δείχνουν τα πρακτικά
- Γιορτή σήμερα 22 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 22.05.2026]




