
Στο μικροσκόπιο του ΣΕΥΥΠ οι δαπάνες των νοσοκομείων δύο ΥΠΕ
Σε πλήρη χαρτογράφηση των δαπανών των νοσοκομείων της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας προχωρά το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας- Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), με δυνατότητα ελεγκτικής παρέμβασης όπου διαπιστωθεί οικονομική υπέρβαση.
Σε πλήρη χαρτογράφηση των δαπανών των νοσοκομείων της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας προχωρά το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας- Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), με δυνατότητα ελεγκτικής παρέμβασης
όπου διαπιστωθεί οικονομική υπέρβαση.
Παράλληλα, με έγγραφο του Γενικού Επιθεωρητή του ΣΕΥΥΠ ζητούνται οι όποιες αποφάσεις των ΔΣ όλων των νοσοκομείων αρμοδιότητας 3ης και 4ης ΥΠΕ που σχετίζονται με δωρεές υλικών χειρουργείου από ιδιώτες την τελευταία τριετία.
Οι παραπάνω ενέργειες πραγματοποιούνται στο πλαίσιo των εντολών της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας προς το ΣΕΥΥΠ για έλεγχο όλων των οικονομικών στοιχείων που αφορούν στις δαπάνες των νοσοκομείων του ΕΣY.
Μάλιστα, ο γενικός επιθεωρητής του ΣΕΥΥΠ Σταύρος Ευαγγελάτος, με εντολή του υπουργού Υγείας, μετέβη στη Θεσσαλονίκη όπου και πραγματοποίησε συσκέψεις με τους διοικητές της 3ης και της 4ης ΥΠΕ και τους διοικητές των νοσοκομείων των δύο υγειονομικών περιφερειών.
Ζητήθηκαν τα στοιχεία που αφορούν σε όλες τις ετήσιες δαπάνες των νοσοκομείων, σχετικά με συμβάσεις παροχής υπηρεσιών (σίτισης, καθαριότητας, φύλαξης, νομικές υπηρεσίες κλπ ), με προμήθειες υλικών, φαρμάκων, ραδιοφαρμάκων, αντιδραστηρίων, φίλτρων τεχνητού νεφρού και υλικών χειρουργείου καθώς και με δαπάνες λειτουργίας και μισθοδοσίας των απογευματινών ιατρείων από το 2010 και μετά.
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- Σεισμός τώρα στην Υδρα
- Το κόμμα Τσίπρα θερίζει… τον ΣΥΡΙΖΑ – Καυτός Ιούνιος για την Κουμουνδούρου – Χωρίς βουλευτές στο Θησείο
- Αναβάθμιση εκπαιδευτικών υποδομών στο Αιγάλεω
- Συνταγή: Λιγκουίνι με καπνιστό σολομό και σάλτσα λεμονιού
- Κολομβία: Στόχος καταιγισμού πυρών το αυτοκίνητο γερουσιαστή δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές
- Στην τελική ευθεία το νέο κληρονομικό δίκαιο – Ποιες αλλαγές έρχονται

