Πάνω από τα 50 δολάρια το πετρέλαιο παρά την αποτυχία του ΟΠΕΚ
Οι τιμές του πετρελαίου κινούνταν πάνω από τα 50 δολάρια το βαρέλι την Παρασκευή με την υποχώρηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ να αντισταθμίζουν την αποτυχία του ΟΠΕΚ να θέσει όριο στην παραγωγή του. Την ίδια στιγμή η Σαουδική Αραβία διαβεβαίωνε ότι δεν θα πλημμυρίσει την αγορά με επιπλέον ποσότητες.
Οι τιμές του πετρελαίου κινούνταν πάνω από τα 50 δολάρια το βαρέλι την Παρασκευή με την υποχώρηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ να αντισταθμίζουν την αποτυχία του ΟΠΕΚ να θέσει όριο στην παραγωγή του.
Την ίδια στιγμή η Σαουδική Αραβία διαβεβαίωνε ότι δεν θα πλημμυρίσει την αγορά με επιπλέον ποσότητες. «Θα είμαστε πολύ προσεκτικοί στις κινήσεις μας και σίγουρα δεν θα σοκάρουμε την αγορά με οποιονδήποτε τρόπο» είπε Σαουδάραβας υπουργός ενέργειας Khalid al-Falih σε δημοσιογράφους στη Βιέννη, όπως αναφέρει το Reuters.
Tα αποθέματα στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 1,5 εκατ. βαρέλια, έναντι προσδοκιών για υποχώρησή τους κατά 157.000 βαρέλια.
Βάσει των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης η τιμή του Brent διαμορφωνόταν στα 50,04 δολάρια το βαρέλι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
